Opmerkelijk: 28 miljoen adressen bevatten minstens $10 aan bitcoin

434 totale weergaven

Heb je 10 dollar of meer aan bitcoin zelf opgeslagen? Dan ben je vrij uniek in de wereld. Dat blijkt uit statistieken van het netwerk.

Jameson Lopp deelde een interessante statistiek: slechts 28 miljoen adressen hebben meer dan $10 of meer op de balans. Veel mensen gebruiken constant nieuwe adressen, dus er is geen exacte hoeveelheid mensen op te plakken.

Een paar nuances bij deze tweet:

  1. Elke bitcoin-eigenaar heeft waarschijnlijk meerdere adressen
  2. Dit suggereert dat er een aanzienlijk aantal mensen of entiteiten zijn die bitcoin bezitten, aangezien ze deze bedragen in hun adressen hebben. Maar als je zelf netjes je bitcoin opslaat, zit je wel in een relatief kleine groep
  3. Deze uitspraak verwijst naar de mate van wereldwijde acceptatie van financiële zelfsoevereiniteit met behulp van bitcoin. Financiële zelfsoevereiniteit verwijst naar het idee dat individuen volledige controle hebben over hun eigen financiën, zonder tussenkomst van derden zoals banken.
Poll

Ben jij onderdeel van de groep met minstens $10 aan sats op een eigen adres?

Het hebben van bitcoin

Dit gaat natuurlijk om de on-chain data. Daarnaast zijn er waarschijnlijk nog miljoenen mensen die bitcoin hebben opgeslagen bij een beurs of specialist. Het is lastig om in te schatten hoeveel mensen daadwerkelijk BTC hebben buiten het netwerk om. Volgens schattingen van de De Nederlandsche Bank hebben bijna 2 miljoen Nederlanders crypto in bezit.

Er zijn verschillende meningen over wanneer je bitcoin echt bezit. De een zegt dat je alleen bitcoin hebt, als je het zelf het opgeslagen en niet in handen laat van anderen. Maar in statistieken en schattingen van bijvoorbeeld overheden worden ook andere bitcoinbezitters meegenomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...