Opmerkelijk: Gemini zet stap buiten VS om derivatenplatform te starten

369 totale weergaven

Gemini maakt plannen voor een offshore-derivatenplatform. De Amerikaanse cryptobeurs maakt dat vrijdag bekend. Het handelshuis van de gebroeders Winklevoss willen meer producten aanbieden. En met de toenemende druk in de VS is dat niet altijd een optie,.

De nieuwe divisie, Gemini Foundation, zal haar eerste product lanceren: een eeuwigdurend bitcoin (BTC) contract dat genoteerd zal worden in Gemini dollars (GUSD). Ook wel bekend als perpetual futures. Later moeten daar nog meer soortgelijke contracten bijkomen. Zoals de omschrijving al doet vermoeden zijn dit contracten die eeuwig (kunnen) duren. In veel jurisdicties zitten er limieten op hoe je dit soort derivaten mag aanbieden. 'Normale' futures hebben bijvoorbeeld een aflooptijd.

De beslissing van Gemini om een offshore-platform te openen komt op een moment dat de Amerikaanse regelgevers strenger worden ten aanzien van cryptocurrency's. Bitcoin is wereldwijd, maar de Verenigde Staten is nog altijd de meest dominate economie in de wereld. In januari werden Gemini en Genesis ervan beschuldigd niet-geregistreerde effecten te verkopen. De nieuwe aankondiging betekent echter niet dat Gemini Foundation buiten het bereik van Amerikaanse toezichthouders zal vallen. De arm van handhavend Amerika rijkt verder dan de landsgrenzen.

De keuze voor het openen van een offshore-platform lijkt een van de weinige opties voor Gemini als ze door willen zet met meer derivaten. Het is zeker niet het enige bedrijf of de enige cryptobeurs die op deze manier te werk gaat. Veel (bestaande en inmiddels omgevallen) bedrijven in de industrie verhuizen deels naar regio's met gunstige regels.

De grootste cryptobeurs, Binance, werd in maart aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor vermeende overtredingen, ondanks dat het elders was gevestigd. En FTX, gevestigd op de Bahama's, heeft nog steeds te maken met de juridische gevolgen van de ineenstorting van de beurs.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsGemini

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...