Oprichter van BitConnect schuldig bevonden aan piramidespel van $2 miljard

Oprichter van BitConnect schuldig bevonden aan piramidespel van $2 miljard

Volgens het US Attorney's Office in San Diego is Satishkumar Kurjibhai Kumbhani schuldig bevonden voor een ponziproject. De naam van de man klinkt misschien niet bekend in de oren, maar zijn oplichtingsprakijken wel. Hij is namelijk de man achter het beruchte BitConnect.

Schuldig bevonden

De grand jury heeft de 36-jarige man uit India aangeklaagd voor het opzetten van de ponzischeme. Het zou gaan om een totale waarde van $2 miljard, zo is te lezen in het document van de procureur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee komt er na vijf jaar een einde aan de zaak omtrent BitConnect. Bitcoiners uit de klas van 2017 kennen het waarschijnlijk nog wel. BCC, de token van BitConnect, steeg tot gigantische hoogten, van enkele centen tot enkele honderden dollars.

Oprichter van BitConnect schuldig bevonden aan piramidespel van $2 miljard

Iedereen die BCC kocht, kon rekenen op gratis geld. Dit kon het platform uitbetalen van fondsen die andere mensen op de website stortten. Een typisch piramidespel dus, waarbij de lagere rang betaalt aan de eerdere instappers.

Volgens de aanklager werden investeerders in BitConnect misleid door de bewering dat je met de "BitConnect Trading Bot" en "Volatility Software" winst kon maken.

Manipulatie

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft nu eindelijk iemand schuldig bevonden. Het zou gaan om een man uit Surat (India). BitConnect staat bekend als een van de grootste oplichtingsprojecten uit de cryptomarkt, naast het Chinese PlusToken.

Kumbhani is ook beschuldigd van het frauduleus manipuleren van de prijs van de digitale valuta. Door de gestage prijsstijging kreeg het een enorme following.

Eerder werden enkele van zijn promotors al schuldig bevonden, waaronder Trevon James, bekend van “Everyone listen up you didn’t lose your money..technically you kinda lost your money”. Ook wasa, wasaaap Carlos Matos is zo'n bekend figuur.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
oplichting

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties