Oproep aan zeven toezichthouders: ga eens samenwerken aan regulering cryptomarkt

Het Government Accountability Office (GAO) van de Verenigde Staten doet een oproep aan toezichthouders. Ze willen dat er meer samen gewerkt wordt om de cryptomarkt te reguleren.

Regulering

De GOA deed een onderzoek in opdracht van de vertegenwoordigers van het Financial Services Committee. De verantwoordelijke vertegenwoordigers zijn Maxine Waters en Stephen Lynch, beide Democraten.

In het rapport van het GAO staat dat ze een “belangrijke juridisch gat voor cryptocurrenciy’s is”. Daarom roepen ze alle toezichthouders op om meer samen te werken en deze situatie op te lossen.

“Als resultaat van de onderzoeken zien we dat er een belangrijke juridische ‘gap’ is in de crypto-industrie.”

“Op dit moment heeft geen enkele federale financiële toezichthouder uitgebreide bevoegdheid om de spotmarkt voor niet-secured cryptocurrencies te reguleren.”

“Er moet een formeel coördinatiemechanisme worden ingesteld om de risico’s die verband houden met cryptocurrency’s en blockchain aan te pakken. Dit kan federale financiële regelgevers helpen om gezamenlijk risico’s te identificeren en tijdige en passende reacties te ontwikkelen.”

In het rapport schrijven ze ook dat de “afwezigheid van tussenpersonen (…) aanleiding geeft tot bezorgdheid over de regelgeving over consumentenbescherming.”

Daarmee is de GAO dus erg stellig: toezichthouders bekijken de markt te veel vanuit hun eigen bril, zonder naar elkaars divisies te kijken. Ook is er niet één partij die de leiding neemt, maar vooralsnog een lappendeken aan benaderingen.

Het is een bekend probleem: de één ziet bitcoin bijvoorbeeld als commodity, terwijl een andere divisie het lange tijd behandelde als een security.

Over welke leidende Amerikaanse financiële toezichthouders heeft het GAO het? Zet je schrap voor een lange lijst:

  • Consumer Financial Protection Bureau (CFPB)
  • Commodity Futures Trading Commission (CFTC)
  • Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)
  • Federal Reserve System
  • National Credit Union Administration (NCUA)
  • Office of the Currency Supervisory (OCC), 
  • Securities and Exchange Commission (SEC).

Als het aan het GAO ligt gaan al deze partijen” gezamenlijk een bestaand formeel coördinatiemechanisme opzetten”.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...