
BNY Mellon, Amerika’s oudste bank, heeft voor $13,28 miljoen aan Bitcoin ETF’s gekocht, wat aantoont dat Wall Street steeds meer richting Bitcoin beweegt.
BNY Mellon zet stap in Bitcoin ETF-markt
BNY Mellon, de oudste bank van Amerika, heeft officieel voor $13,28 miljoen aan Bitcoin ETF’s in bezit. De bank investeerde in 115.108 aandelen van het WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW), ter waarde van $11,87 miljoen, en 25.309 aandelen van BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), goed voor $1,4 miljoen.
Dit is geen losse flits, maar onderdeel van een veel grotere trend. Steeds meer traditionele financiële instellingen zoeken een gereguleerde manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen.
Bank of New York Mellon now holds over $13 million in Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) showcasing significant institutional interest in cryptocurrency investments. pic.twitter.com/tH8KagK5Mv
— cryptothedoggy (@cryptothedoggy) February 19, 2025
Wall Street beweegt langzaam richting Bitcoin
BNY Mellon is niet de enige die blootstelling heeft aan Bitcoin ETF’s. Goldman Sachs is nog een stap verder en bezit inmiddels voor meer dan $1,8 miljard aan crypto ETF’s, terwijl JPMorgan een bescheiden $1 miljoen aan blootstelling heeft. Maar één ding is duidelijk: ze bewegen zich langzaam maar zeker richting Bitcoin
De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s heeft de brug geslagen tussen de traditionele financiële wereld en de “nieuwe” wereld van digitale assets. Grote partijen willen exposure, maar willen de complexiteit van het beheren van private keys vermijden. Bitcoin ETF’s lossen dat op.
Veranderende regelgeving?
Toch mogen banken nog steeds geen Bitcoin direct op hun balans opnemen. CEO David Solomon van Goldman Sachs benadrukte in december dat regelgeving dit verhindert, ondanks de toenemende vraag. Maar hoe lang blijft dat nog zo?
Tijdens een hoorzitting in het Congres op 12 februari gaf Fed-voorzitter Jerome Powell aan dat de FED banken niet zal tegenhouden bij het aanbieden van cryptodiensten, zolang ze hun risico’s goed beheersen.
En het wordt nog interessanter:
- Het Congres werkt aan bipartisane wetgeving die duidelijke cryptoregels moet creëren.
- De SEC lijkt haar harde aanpak te verzachten en heeft verschillende rechtszaken tegen grote cryptobedrijven gepauzeerd.
- Het ministerie van Financiën wordt steeds flexibeler in zijn houding ten opzichte van stablecoins.
Washington beweegt. En als Washington beweegt, weet je dat er iets groots op komst is.
Bitcoin exposure via ETF’s
Waarom kiezen banken voor ETF’s en niet voor direct Bitcoin-bezit?
Simpel: compliance en risicobeheer.
ETF’s volgen de prijs van Bitcoin zonder dat instellingen zich zorgen hoeven te maken over opslag en beveiliging. Hierdoor kunnen ze binnen de huidige regelgeving toch exposure krijgen aan bitcoin. Instituten komen altijd in fases binnen: eerst observeren, dan kleine posities nemen via ETF’s, en uiteindelijk zullen ze hun allocaties vergroten.
Uit de cijfers blijkt duidelijk dat sommige partijen al verder zijn dan andere.
- BNY Mellon: $13,28 miljoen aan Bitcoin ETF’s met een
- Goldman Sachs: Meer dan $1,8 miljard aan crypto ETF’s.
- JPMorgan Chase: Bijna $1 miljoen aan Bitcoin ETF’s.
De interesse van institutionele partijen in Bitcoin blijft toenemen. Terwijl regulering zich aanpast, zijn traditionele financiële instellingen steeds meer bereid om Bitcoin een rol te geven in hun beleggingsstrategieën.
Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet
- Meer dan 60 chains beschikbaar voor alle crypto
- Vroege toegang tot nieuwe projecten
- Hoge staking belongingen
- Lage transactiekosten
