Overheid Finland wil $78 miljoen aan in beslag genomen Bitcoin verkopen

De Finse overheid heeft een poos geleden $78 miljoen aan bitcoin (BTC) in beslag genomen. Dat meldt BusinessAm op basis van bronnen van de douane van Finland. Nu zoekt men een plek in deze satoshi’s te verkopen voor fiatgeld.

In beslag genomen Bitcoin

Naar verluidt gaat het in totaal om 1.981 BTC. De Finse autoriteiten deden afgelopen week een oproep om een ‘makelaar’ te vinden waar ze deze cryptovaluta kunnen verkopen. Ze willen een ‘permanent mechanisme’ op touw zetten om ook in de toekomst op een veilige en betrouwbare manier bitcoin te kunnen verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Finse douane verwacht een overeenkomst te sluiten met maximaal drie partijen, ter waarde van 250.000 euro voor twee jaar. Dat bedrag kan oplopen tot 2 miljoen euro als er meer vraag komt naar de diensten, zo is te lezen in de berichtgeving.

De Verenigde Staten deed eerder hetzelfde. De Amerikaanse Marshals Service (USMS) sloot een deal van $4,5 miljoen met BitGo.

Het grootste deel van de bitcoin die de Finse staat bezit werd al voor 2018 in beslag genomen. Destijds stelde het ministerie van Financiën regels op voor cryptomunten.

Andere veiling

Het is zeker niet de eerste keer dat een land van haar bitcoin af wil. In 2014 verkocht de Verenigde Staten al 30.000 BTC aan Tim Draper. Hij betaalde daar slechts $19 miljoen voor. Met de huidige marktwaarde zou hij deze bitcoin weer kunnen verkopen voor $1,2 miljard. Deze bitcoin waren afkomstig van Silk Road.

Ook in Frankrijk en Noord-Ierland zagen we onlangs soortgelijke situaties. Bij laatstgenoemde land ging het om een klein bedrag: 47,79 BTC ter waarde van ruim 650.000 dollar (met de dagkoers van dat moment).

Ook Zuid-Korea verkocht al eens $10 miljoen aan geconfisqueerde bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws