Overheid Zuid-Korea verkocht $10 miljoen aan geconfisqeerde bitcoin

De nieuwe Zuid-Koreaanse regulering van de bitcoin industrie kan in de toekomst voor interessante situaties zorgen. Wat doe je bijvoorbeeld met geconfisqueerde cryptovaluta? Volgens een lokaal nieuwsbericht weet men er in het Aziatische land wel raad mee: ze verkochten het afgelopen jaar al meer dan $10 miljoen aan bitcoin.

Geconfisqueerde bitcoin

De nieuwe regelgeving is in het land op 25 maart van kracht gegaan. Hierdoor kan de regering bitcoin innen als mensen of bedrijven zich niet aan de regels houden. Maar dat deden ze in het verleden ook al, zo blijkt nu.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt verdiende de Suwon District Prosecutors Office meer dan $10,8 miljoen door bitcoin te verkopen die door wethandhavers in beslag waren genomen. Het was afkomstig van een veroordeelde ‘crimineel’.

De buit werd verkocht aan een cryptobeurs nadat de regelgeving hiervoor rond was. Volgens de Zuid-Koreaanse aanklager ging de gehele opbrengst naar de staatskas. Daarmee laat het Aziatische land een kans liggen om bitcoin als activa op de balans te houden.

De bitcoin werd in 2017 gevorderd van een man die achter een pornowebsite zat. Destijds vertegenwoordigde de in beslag genomen bitcoin een waarde van $238.000. De regering kon toen (nog) geen actie ondernemen omdat er geen wettelijk kader voor was. Hierdoor moesten ze de bitcoin (onbedoeld) hodlen, wat ze geen windeieren heeft gelegd. De buit vervijfdubbelde.

Regelgeving Zuid-Korea

De Koreaanse regering heeft de regelgeving voor de cryptomarkt in het land bijgewerkt, volgens de Specific Financial Transactions Act. De nieuwe wet heeft als doel om een zeer strikt anti-witwasbeleid voor beurzen te voeren. De exchanges moeten gegevens van hun gebruikers bijhouden.

De startups hebben zes maanden de tijd om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Slagen ze hier niet in, of kiezen ze er bewust voor om de nieuwe regels niet na te leven? Dan riskeren ze een boete van maximaal $44.000, of zelfs een gevangenisstraf van vijf jaar voor de hoofdrolspelers.

Mede hierdoor maakte OKEx bekend niet meer te werk te willen gaan in de Koreaanse markt. Vorige week maakten ze bekend te gaan stoppen.

Andere veilingen

Intussen is Korea niet het enige land dat in beslag genomen cryptocurrency’s heeft verkocht. In de afgelopen maanden hebben een aantal andere landen hetzelfde gedaan, waaronder de Verenigde Staten. Uit eerdere berichtgeving blijkt dat ze in totaal al 185.230 BTC hebben geveild. Een deel daarvan is lang geleden opgekocht door Tim Draper.

Vorig jaar deed de Ierse regering hetzelfde, met ongeveer 48 bitcoin. Frankrijk verkocht vorige maand 610 bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Zuid-Korea