PancakeBunny hacker duikt weer op, verplaatst $ 2.9M in ETH

3880 totale weergaven

In een belangrijke ontwikkeling binnen de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector, zijn fondsen gekoppeld aan de beruchte PancakeBunny hack na drie jaar weer opgedoken. Bij de aanval, die plaatsvond in mei 2021, werden ongeveer 697.000 BUNNY en 114.000 BNB tokens gestolen, wat leidde tot een crash van 95% in de waarde van BUNNY tokens.

Recente activiteit en veiligheidsimplicaties

De recente activiteit betrof het verplaatsen van 1.002 Ether (ETH), met een waarde van meer dan $ 3 miljoen, van een dormant wallet in verband met de oorspronkelijke hack. De hacker maakte gebruik van Tornado Cash, een privacy protocol, om de herkomst en bestemming van deze fondsen te verdoezelen.

Deze transactie benadrukt de voortdurende kwetsbaarheden in de beveiliging en de aanhoudende bedreigingen voor het DeFi-ecosysteem.

Achtergrond van de PancakeBunny Hack

PancakeBunny, een aggregator voor opbrengstlandbouw op de Binance Chain, was een veelbelovend project totdat het werd getroffen door een verwoestende flash loan aanval. De aanvallers manipuleerden de prijzen van BUNNY- en BNB-paren, wat resulteerde in een catastrofaal verlies voor het protocol en zijn gebruikers.

Ondanks pogingen om te herstellen, werd PancakeBunny ontbonden en omgezet in een decentralized autonomous organization (DAO).

Huidige ontwikkelingen en veiligheidszorgen

Op 7 juli 2024 meldde het blockchain beveiligingsbedrijf CertiK de overdracht van de gestolen ETH. De hacker heeft nog steeds $11,4 miljoen in DAI, wat de blijvende impact van dergelijke inbreuken aantoont. CertiK heeft zijn beveiligingsmaatregelen verbeterd door zijn suite van blockchainapplicaties te migreren naar Alibaba Cloud, wat het belang onderstreept van een robuuste verdediging tegen kwaadwillende actoren.

De rol van Tornado CashUitgelichte afbeelding kiezen

Tornado Cash, het privacy-protocol dat door de hacker werd gebruikt, ligt onder vuur vanwege zijn vermeende rol in het faciliteren van illegale activiteiten. Wetshandhavingsinstanties hebben het beschuldigd van het witwassen van aanzienlijke bedragen, waaronder $275 miljoen gestolen van KuCoin door Noord-Koreaanse hackers.

De recente veroordeling van Tornado Cash medeoprichter Alexey Pertsev voor het witwassen van geld benadrukt de juridische uitdagingen waarmee privacy-gerichte protocollen worden geconfronteerd.

Stijging in cryptocurrency-exploits

De DeFi-sector blijft een belangrijk doelwit voor cybercriminelen. Een rapport van TRM Labs onthulde dat de wereldwijde verliezen door cryptodiefstal in de eerste helft van 2024 meer dan 1,38 miljard dollar bedroegen.

Het rapport van CertiK van juni vermeldde verder aanzienlijke verliezen als gevolg van exploits, hacks en scams, voor een bedrag van ongeveer 198,3 miljoen dollar, waarvan slechts een fractie werd teruggewonnen.

Naarmate de blockchaintechnologie volwassener wordt, zijn de lessen die geleerd zijn van incidenten zoals de PancakeBunny hack cruciaal voor het verbeteren van de beveiliging en veerkracht van gedecentraliseerde financiële ecosystemen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....