Kleine beleggers blijven kopen, nu ruim 800.000 bitcoin

Particuliere beleggers blijven gestaag beetjes bitcoin bijkopen. Dat blijkt uit on-chaingrafieken die de analist William Clemente deelt op zijn Twitteraccount.

Particulieren breiden positie in bitcoin uit

De analist van Blockware ziet dat adressen tot maximaal 1 btc blijven inkopen (accumulatie) in de huidige markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is géén sprake van een fear of missing out run zoals eind 2017 het geval was (zie de onderstaande grafiek), maar het is wel daarna de hoogste accumulatiepiek ooit.

Door de bank genomen worden adressen met 1 bitcoin of minder geclassificeerd als retail oftewel particulieren. Deze groep heeft zijn spaartegoed aan bitcoins flink vergroot.

Clemente vindt het opvallend dat deze accumulatie plaatsvindt terwijl de prijs eigenlijk achterblijft.

In 2017 werkte het namelijk zo: de stijgende prijs trok meer particulieren aan. Nu zit de prijs in de range van grofweg $35.000 en $50.000 maar vindt er wel agressieve inkoop plaats.

Deze stijging is sinds medio februari ingezet. 'Een uitschieter in de grafieken', zo zegt Clemente.

Kleine beleggers blijven kopen, nu ruim 800.000 bitcoin
Bitcoin in bezit van particuliere beleggers, bron: William Clemente / Twitter

In totaal heeft deze groep ongeveer 800.500 bitcoin in handen, zo becijfert Clemente. In zijn ogen fungeert bitcoin als spaarrekening en is het populairder dan de dollar of euro als spaartegoed, zo zegt hij optimistisch tegen Cointelegraph.

Kleine beleggers blijven kopen, nu ruim 800.000 bitcoin
Adressen met daarop 0.1 tot 1 bitcoin, bron: Glassnode

Verder ziet hij dat korte termijn bezitters van bitcoin relatief meer virtueel op winst staan. Dit zijn mensen die historisch gezien hun bitcoin binnen 155 dagen van de hand doen. Maar naarmate ze virtueel op winst staan, worden ze minder geprikkeld om te verkopen.

Kleine beleggers blijven kopen, nu ruim 800.000 bitcoin
Bitcoin beleggers virtueel op winst of verlies, bron: Glassnode

Relatief laag zoekvolume

Het naderen van $50.000 als nieuwe mijlpaal (hoewel bitcoin in november 2021 op $69.000 stond) leidde eerder tot iets meer interesse. Getuige een piekje in Google zoekopdrachten naar bitcoin.

Maar recentelijk is deze metric juist gedaald en kunnen we concluderen dat het zoekvolume sowieso laag is te noemen.

Kleine beleggers blijven kopen, nu ruim 800.000 bitcoin
bron: Google Trends

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.