3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

1. Minder bitcoin bij beurzen

On-chainanalist Plan C maakt melding van significant minder bitcoin onder beheer van exchanges, een terugkerend fenomeen op de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afgelopen 30 dagen zijn er netto 97.255 bitcoin van beurzen opgenomen. De vorige vijf keren dat er ruim 95.000 btc bij beurzen zijn onttrokken, leidde dat tot een prijsstijging.

Dat wil niet zeggen dat het deze keer gaat gebeuren.

De komende dagen moet duidelijk worden of~$46.000 wordt geswitcht van weerstand naar een robuust supportlevel, zo concludeert Will Clemente.

2. Bitcoin Reserve Risk

Daarnaast springt de metric Bitcoin Reserve Risk van Glassnode in het oog.

Deze macro oscillator meet de verhouding tussen de huidige prijs (trigger om te verkopen) en de overtuiging om niet te verkopen (wat kost het om niet te verkopen?).

Een lage waarde van de R-Risk betekent: lange termijn investeerders laten hodl-gedrag zien in combinatie met een relatief lage marktprijs.

Vanuit een risk reward perspectief: zodra deze metric in de groene zone verkeert is dat een signaal van een goed instapmoment, zo oordeelt Negentropic, één van de oprichters van Glassnode, marktleider op het gebied van on-chaindata.

3. Minder handelsvolume in bitcoin

Maar één van de zwaktes van bitcoin in het eerste kwartaal is dat er 26% minder is verhandeld in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2021.

Minder handelsvolume is doorgaans minder positief voor bitcoin omdat de munt uiteraard (nieuwe) vraag nodig heeft om qua waarde te stijgen.

Tegelijkertijd was er in het eerste kwartaal van 2021 sprake van fear of missing out onder retailbeleggers en die lijken minder prominent aanwezig momenteel. Het zijn meer zakelijke beleggers die percentages alloceren in het digitale goud als medicijn tegen monetair overheidsingrijpen en lange termijn vermogensreserve.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties