Paxful CEO: “Bewaar je bitcoin nooit bij exchanges, ook niet bij Paxful”

De argumenten om je bitcoin niet bij de grote beurzen te bewaren worden met de dag sterker. Hoewel de meeste CEOs van exchanges nu roepen hoe veilig de assets op hun platform zijn, kiest Paxful CEO Ray Youssef voor een andere route.

Vreemde strategie

Youssef schrijft op Twitter dat hij gebruikers adviseert om hun bitcoin nooit op exchanges te bewaren en ook niet bij Paxful. Op zich is het nobel dat hij zich als CEO van een exchange op deze manier opstelt, maar het kan ook een slinkse manier van marketing zijn.

Hiermee wekt hij immers de indruk dat het bij Paxful wel goed zit, anders zou je dit soort uitspraken niet doen. Zeker op dit moment lijkt het niet intelligent om dergelijke uitspraken te doen. Het was beter geweest als hij de naam van Paxful niet had gebruikt.

Nu lijkt het alsof hij en zijn bedrijf het braafste jongetje van de klas willen spelen en dat wekt ongetwijfeld ook argwaan op bij de rest van de industrie.

"Mijn enige verantwoordelijkheid is om jullie te helpen. Dat is waarom ik vandaag al onze gebruikers een bericht stuur om hun bitcoin naar eigen wallets te halen. Je moet je spaargeld niet op Paxful of enige andere exchange bewaren en alleen datgene op de beurs houden waar je mee wil handelen", aldus Youssef.

Wekelijkse mail

Vanaf nu is de CEO van Paxful van plan om zijn gebruikers iedere week een mail te sturen over het belang van eigen wallets. Uiteindelijk is dat immers waar Satoshi Nakamoto Bitcoin voor bedacht heeft. Bitcoin is een asset die je volledig in eigen beheer kunt bewaren, zonder dat je daarbij het risico loopt je vermogen te verliezen omdat een financiële tussenpersoon zijn boekhouding niet op orde heeft.

"Je bent bij gecentraliseerde beurspartijen overgeleverd aan hun moraal. Terwijl Satoshi Nakamoto je de kans geeft om volledig in controle te zijn over je eigen vermogen", aldus de CEO van Paxful. Hoewel hij zijn gebruikers adviseert om de volledige controle over hun assets te nemen, verzekert hij iedereen ervan dat Paxful een veilige plaats is voor hun bitcoin.

Het is dus vooral een bericht met een dubbele boodschap. Aan de ene kant zou het goed zijn als gebruikers hun vermogen van de beurzen afhalen, maar aan de andere kant zijn de assets wel veilig bij Paxful.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....