Bitcoin (BTC) marktplaats Paxful opent school in Nigeria

Paxful bouwt een nieuwe school in Nigeria. Paxful is een populaire peer-to-peer bitcoinbeurs waar je onderling BTC kunt kopen. De organisatie heeft met hun campagne BuiltWithBitcoin al drie andere scholen opgebouwd en in Nigeria is nu begonnen aan de bouw van de vierde.

Goed doel

BuiltWithBitcoin begon in 2017 door een samenwerking van de humanitaire organisatie Zam Zam Water en Paxful. De eerste scholen werden in 2017 en 2018 gebouwd in Rwanda. De derde kwam terecht in Kenia eerder dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De zaken gaan goed bij Paxful zij noteerde een recordvolume in het tot nu toe tumultueuze 2020. En sinds enkel jaren proberen zij middels Builtwithbitcoin scholen en landbouw van de grond te krijgen in ontwikkelingslanden.

Een nobel doel en stiekem ook goede marketing voor het platform én voor bitcoin.

Scholen

Alle kosten voor de school worden gedekt. Denk aan leraren, ondersteunend personeel maar ook rekeningen, school spullen en uniforms worden geheel vergoed.

Sinds de COVID-19 pandemie heeft Paxful het doel van BuiltWithBitcoin verder uitgebreid: zij dragen ook bij aan fondsenwerving voor de bestrijding van COVID-19 in Afrika.

Alle scholen die door deze actie worden opgezet draaien op duurzame zonne- en waterenergie. Dat zorgt uiteraard voor een flinke koste besparing op termijn. Ook hebben scholen hiermee geen last van mogelijke stroomstoringen die in deze regio’s nogal eens voorkomen.

Bij school zit ook een filtratiesysteem, waardoor er gefilterd waarde kan worden verkocht aan de community voor een redelijke prijs.

Nigeria

De school in Nigeria staat om precies te zijn in Ankara Nandu. Tussen de 100 en 200 kinderen tussen de drie en zes jaar kunnen hier overdag terecht. In de avonduren kunnen ook volwassenen onderwijs krijgen.

In het stadje wonen zo’n 4.000 mensen. Er is daar momenteel maar één school die al het onderwijs moet verzorgen in de buurt.

De CEO en mede-oprichter van Paxful, Ray Youssef, geeft uit waarom juist deze locatie is gekozen: ”We kiezen deze community omdat ze niet de nodige middelen hebben en een beperkte schoolstructuur. Ze hebben heel hard leerplekken nodig van goede kwaliteit.”

Youssef vindt dit soort initiatieven erg belangrijk voor de bitcoin industrie: ”Deze school geeft een beeld over wat voor impact bitcoin kan hebben op samenlevingen als geheel.”

Mocht je willen bijdragen aan dit initiatief dan kan dat op builtwithbitcoin.org.

Bitcoin

De bitcoinmarkt is ook in Nigeria druk in beweging. De beurswaakhond van het land wil Bitcoin reguleren als effect. Wat inhoudt dat er regels in de maak zijn waar bedrijven in de industrie aan moeten voldoen.

Ook is bitcoin een manier om van valuta te wisselen dan veel andere opties in het land.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNigeria

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...