Peter Brandt: “bitcoin heeft potentiële bodem bereikt”

356 totale weergaven

Als we de nieuwste analyse van investeringslegende Peter Brandt mogen geloven, dan heeft bitcoin de potentiële bodem van de bearmarkt bereikt. Bitcoin heeft namelijk eindelijk het laatste target van het door Brandt getekende patroon aangetikt. Het bereiken van dat target betekent overigens niet dat de markt nu ineens bullish is en Brandt sluit zelfs niet uit dat de koers nog verder zakt.

Stijgende driehoek

Vanaf midden-juli begon zich een stijgende driehoek te vormen op de dagelijkse grafiek van bitcoin. Met de dalingen van vrijdag zijn we met overtuiging door die driehoek gebroken en heeft bitcoin de potentiële bodem gevonden. Een stijgende driehoek is vaak een patroon waarin de markt consolideert en zich klaarmaakt voor een volgende volatiele beweging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die volatiele beweging hebben we overduidelijk gehad, helaas wel naar de onderkant. Hoe ver bitcoin nog kan zakken is niet duidelijk. Volgens Brandt is het namelijk goed mogelijk dat bitcoin nog verder zakt dan de huidige koers van 21.400 dollar. Mocht dat gebeuren, dan komt in potentie zelfs het voorlopige dieptepunt van deze bearmarkt van 17.600 dollar in gevaar.

Als we die koers verliezen, dan kan het heel donker worden voor bitcoin, maar voordat dat gebeurt moet de digitale valuta nog flinke verliezen opschrijven. Alles is mogelijk in deze markt, maar de steun lijkt rond dit koersniveau meer dan stevig. Al hebben we dat vaker gedacht de afgelopen maanden.

Wat kunnen we nu verwachten?

In principe bevindt bitcoin zich momenteel in een niemandsland in de grafiek. Zowel de bulls als de bears moeten de rekening opmaken en hun strategie voor de komende periode bepalen. Een groot deel van de bulls is hoe dan ook geschrokken van de neerwaartse beweging van afgelopen vrijdag, want de margehandelaren hadden in grote getale op verdere stijgingen ingezet.

Met de daling van afgelopen vrijdag hebben de bulls ook het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde prijs moeten geven en lijken we weer volop in een neerwaartse trend te zitten. De hoop dat de bearmarkt reeds voorbij is kan wat dat betreft weer de ijskast in. De beer is nog volop in leven en voordat de bulls hun vlag kunnen planten moeten we toch echt richting de 30.000 dollar.

Zolang dat niet gebeurt en het macro-economische klimaat niet verder opklaart is het lastig om vol te houden dat we misschien aan een bullmarkt begonnen zijn of in ieder geval dat de bearmarkt ten einde is. Riemen vast lijkt het beste advies voor de komende weken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....