Peter Brandt over bitcoin: houd deze indicator goed in de gaten

Peter Brandt over bitcoin: houd deze indicator goed in de gaten

Investeerder Peter Brandt ziet in de bitcoindominantie een belangrijke indicator. Hij deelde op Twitter een grafiek met het in zijn ogen belangrijkste punt dat een run omhoog voor bitcoin zou kunnen betekenen.

Dominantie belangrijk teken

De investeerder die de bodem voor bitcoin op $12.700 ziet liggen, deelde met zijn 654.000 volgers op Twitter dat hij de btc.d-grafiek scherp in de gaten houdt. Op die grafiek wordt de bitcoindominantie getekend, het marktaandeel dat bitcoin heeft ten opzichte van alle andere cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Deze grafiek zou hèt grote teken kunnen zijn. Een duidelijke sluiting weer boven de 50% zou heel positief zijn voor btc,” schreef Brandt.

Op dit moment is de dominantie niet in de buurt van de 50%. Op 11 juni was de dominantie 48,3% om daarna te zakken tot nu 43,5%.

De dominantie van bitcoin is sinds 21 juli van vorig jaar niet meer boven de 50% geweest. In die periode vond bitcoin een bodem op $30.000 na een all time high $64.000 om vervolgens weer een nieuwe piek te bereiken op $69.000.

Brandt bullish op lange termijn

De inschatting van Brandt komt bij de andere observaties, bijvoorbeeld dat ook de dollarindex mogelijk omhoog uit zou kunnen breken. De index geeft de sterkte van de dollar ten opzichte van een aantal andere valuta weer.

“De US dollar zou een run omhoog kunnen maken. Als de $106 wordt doorbroken, wordt het doel op de grafiek $119,” tweette Brandt eerder. Een sterkere dollar maakt risicovolle assets voor handelaren interessanter is hierbij het idee.

Peter Brandt maakt zich niet echt zorgen over bitcoin, hoewel nieuwe koersrecords naar zijn mening pas begin 2024 te verwachten zijn.

Lees meer over:
koers voorspelling

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan