Pieter Wuille treedt terug als Bitcoin Core maintainer

648 totale weergaven

Pieter Wuille treedt terug als lead beheerder van Bitcoin Core, de kern van het bitcoin protocol. Dat maakt de Belg vandaag bekend op Twitter.

Hij blijft wel actief betrokken bij het aandragen van nieuwe code, het reviewen van andere code voorstellen en de lopende projecten waar hij betrokken bij is. Wuille is in dienst van Chaincode Labs, een belangrijk bedrijf dat bijdraagt bij het verbeteren van het bitcoin protocol.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk wie de vervanger van Wuille wordt. Hij laat in ieder geval een enorme nalatenschap na.

Bitcoin Core

In de begindagen van bitcoin was de broncode van het protocol een .rar-bestand gehost op SourceForge. Vroege ontwikkelaars droegen via e-mail wijzigingen aan Satoshi. In 2011 stapte men over naar GitHub en sinds 2014 heet het project Bitcoin Core. Er zijn honderden contributors en een handjevol maintainers (beheerders). Maintainers zijn mensen zoals Marco Falke en Wladimir van der Laan. Zij hebben het recht en de rol om dingen in de repository goed te keuren (mergen).

Anderen zijn contributors, ze dragen veranderingen van de code aan. Iedereen die een pull request (PR) wil openen, kan dit doen, zelfs anonieme personen. Je kunt de openstaande pull requests bekijken of nieuwe PR’s openen.

Lees ook het in-depth artikel "Wie is de baas van bitcoin?" op bitcoinfocus.nl.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin coreBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd