Bitcoin koers naar $50.000? Bullish signalen op de grafieken

Bitcoin koers naar $50.000? Bullish signalen op de grafieken

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers zit heeft na lange tijd van consolidatie een nieuwe beweging omhoog gevonden. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $46.100. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

Terwijl heel Nederland de afgelopen weken in de vakantie periode zit, zien we een onverwachte wending op de koers van Bitcoin. Welke na weken van rust juist een opleving toont en zichzelf omhoog duwt richting de $50.000.

De weken van consolidatie laten resultaat zien. Maar met een beweging waarbij de koers stap voor stap de push omhoog inzet zien we een geleidelijk stijgen. Met daarbij een sterke bodem, waardoor dit wel eens het begin kon zijn van het herstel richting de all time high.

Bitcoin daggrafiek

De daggrafiek van de koers van Bitcoin ziet er momenteel erg interessant uit. De prijs lijkt uit het dal te zijn gebroken en ziet met een prijs rond de $46.000 veel kans om richting $50.000 te stijgen. Maar daar zijn nog een aantal hordes op te gaan en dit kan nog even op zich laten wachten.

Sinds eind juli neemt de koers een sterke bullish positie in en zien we dat deze met vele groene dagkaarsen een stabiele opwaartse beweging uitvoert. Deze beweging komt voort uit het herhaaldelijk testen van $30.000 en het houden van de prijs boven deze belangrijke support, zoals duidelijk te zien is.

Door dit wat langzamer stijgen zien we veel support ontwikkeld en lijkt er voldoende kracht te zijn om de stijging door te zetten. De huidige prijs ligt tegen een weerstand aan rond $48.000 welke in het verleden al veel weerstand (en support) heeft gegeven. Een plek welke niet zomaar door weet te breken.

Bitcoin koers naar $50.000? Bullish signalen op de grafieken

Echter zien we aan de onderkant van de huidige prijs van $46.000 ook flinke support liggen tussen $44.000 en $42.000. Twee plekken welke voorheen veel weerstand gaven maar gelijk bij doorbraak een support wisten te bieden.

Een test richting een van deze levels lijkt voor nu dan ook het meest waarschijnlijk om vervolgens opnieuw door $48.000 te breken. Een doorbraak daarvan zal hoogstwaarschijnlijk snel $50.000 zien.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we verder inzoomen en de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin bekijken zien we een stuk duidelijker hoe de huidige support en weerstand zones zich verhouden tot de prijs. Waarbij de koers momenteel een test heeft gedaan op $48.000 welke vooralsnog wist te houden, maar elk moment toch kan breken.

Enkele tests van de koers rond $44.000 en $42.000 lijken nog flink sterk te houden. Met het falen van de test op de weerstand kan het dus ook goed zijn dat de koers nogmaals $44.000 gaat testen.

Mocht de koers toch een diepere dip willen maken van zien we dat de huidige grafieken meer dan voldoende support tot aan $40.000 laten zien. Een goed en sterk teken, waarbij de koers dus niet zomaar een nieuwe dip gaat maken met als gevolg een prijs in $30.000. Echter is dat natuurlijk geen garantie.

Bitcoin koers naar $50.000? Bullish signalen op de grafieken

De koers laat momenteel dus weer veel bullish signalen zien, alleen al gekeken naar simpele price action en support/weerstand zones. Deze laat ons zien dat het herstel langzaamaan ingezet is, en we een prijs van $50.000 kunnen verwachten in de komende week. Mits er een succesvolle doorbraak door $48.000 komt. En eventuele tests aan de onderkant van $44.000 en $42.000 succesvol staande houden.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties