Plan B geeft voorspelling voor bitcoin prijs van $98.000 in november nog niet op

De pseudo-anonieme analist Plan B geeft niet op. De Nederlander sluit een prijs van $98.000 voor bitcoin in de maand november niet uit.

Plan B is in de wereld van bitcoin bekend geworden door verschillende modellen. De quant hanteert onder andere het stock-to-flow (S2F) model en twee minder bekende modellen (het floor model en on-chain model).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het floor model is bedoeld om de minimale prijs van BTC in kaart te brengen. Mocht bitcoin niet rond $98.000 staan aan het eind, dan lijkt dit model aan zijn einde gekomen.

Net als alle andere modellen in de wereld zijn ook dit geen keiharde voorspellingen. Het zijn pogingen om de waarde van bitcoin nu en in de toekomst in beeld te brengen.

Stock-to-flow

Het stock-to-flow model houdt volgens Plan B ook stand als de koers van bitcoin níet naar ongekende hoogstens schiet in deze maand. Dit model is gebasseerd op de verhouding tussen het huidige aantal bitcoin (stock) tegenover de jaarlijkse productie (flow).

Bitcoin is uniek op het gebied van productie, de flow van de asset. Elke vier jaar halveert de instroom van nieuwe bitcoin. Op dit moment komt er zo'n ~900 BTC per dag bij, dat komt neer op ruim 280.000 BTC per jaar.

Dit zijn nogal abstracte getallen. Mede daarom is het stock-to-flow model handig en populair: het is een poging om de groei van bitcoin als asset in één grafiek te krijgen.

In onderstaande tweet zie je de prijs van bitcoin en het stock-to-flow model. Het model is niet perfect, maar tot op heden lijkt de koers van bitcoin het model nog redelijk te volgen.

Ook voor het S2F-model geeft Plan B een richtlijn voor wanneer hij denkt dat hij niet meer klopt: “S2F is mislukt als de gemiddelde prijs van BTC over deze halveringscyclus niet ongeveer $100.000 is.'' Op Twitter geeft hij aan dat het moeilijk is om een exact prijspunt te noemen. Ook hier geldt: het is en blijft een model, geen voorspelling die 100% uit gaat komen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...