PlanB: ‘Bitcoin gaat in nieuwe bullmarkt over de 100.000 dollar heen’

PlanB staat bekend om zijn gewaagde voorspellingen over de bitcoin koers. Ditmaal is het volgens de analist duidelijk dat de koers van 15.500 dollar in november 2022 de bodem was voor de digitale munt. Daar kunnen we ons nog wel in vinden. Vervolgens verwacht PlanB op basis van zijn Stock-to-Flow model ook nog een koers van 100.000 dollar of meer in 2025.

Wat is er aan de hand?

"Drie maanden na mijn voorspelling van 12 januari voel ik mij zelfverzekerd genoeg om te stellen dat de koers van 15.500 dollar inderdaad de bodem was. Als we binnenkort de 32.000 dollar bereiken, dan verhoog ik mijn koersverwachting van voor de halving van april 2024 naar 60.000 dollar voor bitcoin", aldus een optimistische PlanB.

Voor de bullmarkt die in 2025 begint is er volgens PlanB nog een hoop onduidelijk, behalve dat de koers hoogstwaarschijnlijk boven de 100.000 dollar uit zal komen. Dat is dan ook echt de bodem van zijn range, want eerder zagen we voorspellingen van 1 miljoen dollar voorbijkomen als potentiële top.

Grappig genoeg waren zijn volgers het er op 12 januari nog niet helemaal mee eens dat de koers van 15.500 dollar de bodem was voor bitcoin. Ongeveer 50 procent gaf aan dat ze nog lagere koersen verwachtten. PlanB was het daar niet mee eens en lijkt nu gelijk te hebben gekregen, al weet je natuurlijk nooit wat er nog kan gebeuren.

Bitcoin sterker richting de halving

PlanB keek gisteren ook nog even naar de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin, waarmee de kracht van een trend in te schatten is. Die RSI begint inmiddels op te lopen richting de halving en dat stemt de analist optimistisch over de maanden/jaren die voor ons liggen.

Het is nog even wachten op de halving, maar PlanB is dan ook iemand die het altijd over de lange termijn heeft. De komende halving laat vanaf nu nog ongeveer 1 jaar op zich wachten.

Wat dat betreft kan er nog een hele hoop gebeuren - ook op macro-economisch vlak - voordat we dat moment bereiken en de volgende cyclus kan beginnen. Tot nu toe begon iedere bullrun pas na een halving, dus wat dat betreft moeten we waarschijnlijk nog even geduld hebben.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....