PlanB: bitcoin komt nooit meer onder de 31.000 dollar

bitcoin bullish

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan komt de bitcoin koers waarschijnlijk nooit meer onder het niveau van 31.000 dollar. Je kunt PlanB wellicht kennen van het Stock-to-Flow model dat hij in 2019 publiceerde en waarmee hij binnen de gemeenschap mateloos populaire werd.

Love him or hate him, maar PlanB was wel één van de eerste analisten die de schaarste van bitcoin wist te waarderen.

Bitcoin nooit meer onder de 31.000 dollar?

De reden waarom bitcoin volgens PlanB nooit meer onder de 31.000 dollar komt, ligt in het 200-weekse bewegende gemiddelde van de koers.

Die belangrijke lijn ligt momenteel op het niveau van 31.000 dollar. Zijn voorspelling baseert PlanB op data uit het verleden. Nadat bitcoin in vorige cyclussen van het 200-weeks bewegende gemiddelde afsprong en van de accumulatiefase (blauwe bollen) oversprong naar een bullmarkt (oranje/rood) ging de koers nooit meer onder het 200-weeks gemiddelde.

Afbeelding

“Dus 31.000 dollar kan weleens de absolute bodem zijn voor bitcoin en in theorie hoeft bitcoin die koers nooit meer te zien naar mijn mening”, aldus PlanB.

Willy Woo onderbouwt analyse van PlanB

Willy Woo, een collega-analist van PlanB, onderbouwt de analyse van de Nederlander met zijn eigen grafiek. De populaire analist publiceerde in november 2023 al een grafiek, op basis waarvan hij concludeerde dat de bitcoin koers nooit meer onder het niveau van 30.000 dollar zou komen.

Wat je in de bovenstaande grafiek ziet is het koersverloop van bitcoin over de afgelopen 13 jaar. Het geeft een beeld van de koersen waarvoor hodlers in bitcoin stapten en historisch gezien zijn dat betrouwbare steunpunten voor de bitcoin koers.

In 2010 had bitcoin volgens Willy Woo slechts 10.000 gebruikers, terwijl het vandaag de dag om meer dan 300 miljoen mensen zou gaan. Zekerheid bestaat niet, maar de grafiek van Willy Woo heeft op dit moment een score van 8/8 in het voorspellen van de bitcoin koers.

Dat is een 100 procent score en dat kan in ieder geval iets van vertrouwen of richting geven aan investeerders.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....