PlanB: "In november stroomden al 100.000 bitcoin van beurzen naar eigen wallets"

PlanB: "In november stroomden al 100.000 bitcoin van beurzen naar eigen wallets"

We kennen PlanB allemaal vanwege het Stock-to-Flow model waar hij in 2019 furore mee maakt. Inmiddels hebben de meeste mesen hun vertrouwen in dat model opgezegd, maar dat neemt niet weg dat PlanB nog regelmatig interessante data deelt over bitcoin. Ditmaal doet hij verslag van de enorme hoeveelheid bitcoin die wegstroomt van exchanges en richting eigen wallets gaat.

Mensen gaan het begrijpen

Het lijkt erop dat een grote groep mensen nu eindelijk begrijpt waar Satoshi Nakamoto bitcoin echt voor bedacht heeft. Uiteindelijk gaat het erom dat je de mogelijkheid hebt om je vermogen volledig in eigen beheer te nemen. Het is alleen jammer dat daar het omvallen van een grote beurs als FTX voor nodig is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grafiek van PlanB maakt duidelijk dat de uitstroom bij de beurzen puur en alleen te maken heeft met het FTX-schandaal. Waar beurzen de afgelopen maanden groeiende balansen mochten opschrijven, staat er voor november een groot rood getal.

Overigens gaat dit niet per se om exchanges, maar om bitcoin die van wallets met 10.000 bitcoin of meer richting kleinere wallets bewegen. Meestal zijn wallets met 10.000 bitcoin of meer exchange wallets. Vandaar dat PlanB tot deze conclusie komt. Zekerheid bestaat echter niet in deze situatie.

Hoe zijn alle bitcoin verdeeld?

Ook deelt PlanB een grove schatting van de verdeling van alle bitcoin. Hieruit wordt duidelijk dat er minder dan 2 miljoen bitcoin zit in UTXO's die kleiner zijn dan 1 bitcoin. Verreweg de meeste bitcoin zitten in UTXO's van 'minder dan 100' en 'minder dan 1000' bitcoin.

Wel zijn de 'minder dan 10' en 'minder dan 1' categorieën dus behoorlijk gestegen sinds het FTX-schandaal.

Een UTXO staat overigens voor Unspend Transaction Output, dit zijn als het ware de bitcoin die je kunt gebruiken om een nieuwe transactie mee te maken. Deze kun je gebruiken als input voor een nieuwe transactie, waardoor ze van Unspend naar Spent gaan.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties