Bitcoin ‘aandeel’ van Grayscale bereikt hoogste korting ooit: -20%

Het beleggingsproduct Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat al maanden lang voor een kortingsprijs wordt verhandeld, bereikt een nieuw laagterecord.

Grayscale biedt Bitcoin beleggers een manier om te investeren via een meer toegankelijk en traditioneel beleggingsproduct. Het zijn een soort Bitcoin aandelen, elke GBTC staat voor een duizendste van 1 Bitcoin. Grayscale beheert zelf de Bitcoin voor de beleggers. Nu is de aandelenprijs van GBTC al sinds Februari lager dan de totale ‘Net Asset Value’ (NAV). Momenteel zelfs – 20.48%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de lage premie heeft investeringsfonds Marlton, die een behoorlijke positie in GBTC aandelen hebben, een open brief aan Grayscale geschreven. Hierin vraagt Marlton aan Grayscale voor een compensatie, doordat de lage premie voor grote verliezen heeft gezorgd.

ETF als oplossing

Er zijn verschillende redenen waarom de GBTC premie negatief is, een daarvan is doordat het aanbod van concurrerende producten is gestegen. Voorbeeld hiervan is de Canadese ETF (exchange traded fund).

Eerder deze maand maakt het moederbedrijf Digital Capital Group (DCG) bekend voor $500 miljoen aan GBTC aandelen te gaan kopen. In totaal bezit DCG nu voor zo’n $750 miljoen aan GBTC aandelen.

Volgens marktexpertise is de enige oplossing voor de lage premies het omzetten van GBTC naar een Bitcoin ETF. Grayscale is voor en liet laatst weten ‘100% toegewijd’ te zijn aan het regelen van een Grayscale Bitcoin ETF. Alhoewel de CEO, Michael Sonnenshein, liet weten dat de VS qua wet – en regelgeving niet klaar is voor een ETF.

Onlangs was er weer een uitspraak op een aanvraag voor een ETF uitgesteld. Ditmaal was het die van Van Eck. Samen met Grayscale zijn er momenteel 9 ETF aanvragen die wachten op goedkeuring.

Lees meer over:
ETFGrayscale