Presidentskandidaat Ramaswamy is wél fan van bitcoin, maar wil dollar er niet mee dekken

De Amerikaanse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy is wél fan van bitcoin, maar gaat de cryptocurrency niet gebruiken om de dollar mee te dekken.

Dekking van de dollar

De Republikein reageert daarmee op een eerdere uitspraak van de democratische kandidaat Robert F. Kennedy Jr. Vorige maand zei ‘de zoon van’ dat hij de Amerikaanse dollar met schaarse activa wil dekken, waaronder naast platinum, goud en zilver ook bitcoin.

Ramaswamy accepteert zelf wel bitcoin-donaties voor zijn verkiezingscampagne in 2024. Hij was ook een spreker op Miami 2023, dus gek zou het niet zijn als hij met dezelfde gedachte rondloopt. Bij de Timcast, een podcast van Tim Pool, deelt hij zijn visie .

Hij schetste zijn standpunt dat de Amerikaanse Federal Reserve zich uitsluitend zou moeten richten op het stabiliseren van de dollar ten opzichte van “commodity’s”. Pool haakte hier op in en vroeg: “Bitcoin?”

“Ik denk dat bitcoin, voor mij, om een aantal redenen, nog niet voldoet aan dit mandje van commodity’s. Ik ben een bitcoinfan en sprak op een bitcoin-conferentie. Ik wil de dollar stabiliseren ten opzichte van landbouw en landbouw commodity’s (zoals mais, soja, graan, red.), goud, zilver en nikkel.”

“En er zou een moment kunnen komen waarop bitcoin onderdeel wordt van die groep commodity’s. Er zijn enkele technische redenen waarom ik het er vandaag niet in zou opnemen.”

In mei vertelde de Republikein nog dat hij de enige kandidaat was die bitcoin goed genoeg begrijpt om een intellectuele discussie mee te kunnen voeren in een presidentieel debat. Maar ook de democraat Kennedy Jr. richt zich steeds meer op bitcoin en tijdens de verkiezingen van 2020 sprak ook Andrew Yang zich er over uit.

De 37-jarige Ramaswamy werkte eerder als partner bij een hedgefonds voordat hij biotechbedrijf Roivent Sciences oprichtte. Hij is tevens medeoprichter van Strive Asset Management, dat meer dan $750 miljoen aan vermogen beheert.

Sinds februari is hij ook kandidaat voor het presidentschap vanuit de Republikeinse Partij. Volgens de verkiezingsdatasite FiveThirtyEight staat hij met 6,9% op de derde plek, achter voormalig president Donald Trump met 53,4% Ron DeSantis met 15,6%.

Ook DeSantis laat zich regelmatig uit over bitcoin. Vandaag zei hij nog: “Ik maak een einde aan de oorlog tegen bitcoin.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...