Deze 3 prijspunten zijn op dit moment cruciaal voor de Bitcoin koers

5500 totale weergaven
prijspunten bitcoin koers

Bitcoin bevindt zich op een cruciaal punt nu de markten aardig aan het schommelen zijn. Analisten houden nauwlettend de belangrijke steunpunten en mogelijke neerwaartse druk in de gaten. Op dit moment schommelt de Bitcoin koers rond $60.686, wat een aanzienlijke daling is ten opzichte van enkele weken geleden.

Factoren die van invloed zijn op de Bitcoin koers

Analisten wijten de huidige prijscorrectie van Bitcoin aan verschillende factoren, vooral aan een afname in vraag, benadrukt door aanzienlijke uitstroom van 23.000 Bitcoins. Deze afname in interesse van investeerders viel samen met voorzichtige opmerkingen van figuren zoals Peter Schiff, die de risico’s benadrukten van Bitcoin investeringen vergeleken met traditionele activa zoals goud.

De economische situatie blijft gemengd, met tekenen van zwakte bij de Amerikaanse dollar tijdens verwachtingen van toekomstige renteverlagingen. Ondanks deze macro-economische omstandigheden heeft de Bitcoin koers moeite gehad om te profiteren van het minder waard worden van de dollar, met voortdurende verkoopdruk en technische weerstand rond het prijspunt van $62.000.

Er zijn echter nog andere factoren die mogelijk bullish kunnen zijn voor de Bitcoin koers. Zo maakt Donald Trump een goede kans om de nieuwe president van Amerika te worden. Op Polymarket wordt de kans op 64% geschat dat Donald Trump de nieuwe president wordt in november.

Slechts 16% van de mensen verwacht een overwinning voor de nummer twee, Joe Biden. Trump is voorstander van crypto. Naarmate het duidelijker wordt of Trump daadwerkelijk president gaat worden, kan de koers van Bitcoin meestijgen.

Belangrijke prijspunten van de Bitcoin koers

Technische indicatoren wijzen op een bearish periode, waarbij de Bitcoin koers handelt binnen een patroon van dalende driehoek en de Relative Strength Index (RSI) oversold condities aangeeft.

bitcoin koers verwachting analyse

Belangrijke steunpunten op $59.922 en $58.430 zijn belangrijke punten om in de gaten te houden, wat mogelijk verdere neerwaartse bewegingen kan aangeven bij doorbreking. Aan de andere kant kan een doorbraak boven $62.231 een bullish ommekeer signaleren.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd