Prijzenpot met bitcoin voor UFC-vechters

Crypto.com is weer actief in een tak van sport. Letterlijk, want het cryptobedrijf gaat op een nieuwe manier samenwerken de Ultimate Fighting Champions (UFC).

Bitcoin als prijzenpot

UFC is de grootste organisatie voor mixed-martial-arts ter wereld. Of anders gezegd: professionele vechtsport. Alle deelnemende atleten kunnen hun prijzengeld nu uitbetaald krijgen in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het cryptobedrijf werkt al langer samen met de organisatie. Ze gaan nu echter een stapje verder. President Dana White vertelt in een blogpost over de samenwerking:

"Crypto.com is minder dan een jaar een officiële UFC-partner en ik zeg je dat ze al een van de beste partners zijn die we ooit hebben gehad."

Het nieuwe plan gaat als volgt: Elke fan krijgt drie stemmen en mag vervolgens op twee vechters stemmen. Een uur nadat het evenement is afgelopen sluit de stemronde. De winnaar (en dus de meest populaire vechter van de avond) krijgt $30.000 in bitcoin.

Voor de runner-up heeft Crypto.com ook een prijs klaarliggen van $20.000, en het derde stek is $10.000 waard.

Voor fans en vechters van de UFC is het niet de eerste keer dat bitcoin voorbij komt. In januari kreeg UFC-kampioen Francis Ngannou de helft van zijn bonus in bitcoin. De 35-jarige vechter is sparringpartner van Glory-kampioen en Nederlander Rico Verhoeven.

Crypto.com is naast de samenwerking met de UFC ook sponsor bij Formule 1-wedstrijden en voetbalclub Paris Saint-Germain. Cryptobeurzen zoals Binance en FTX zijn ook actief in de vechtsport.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCrypto.com