Europese Bitcoin ETF aangekondigd, toezichthouder kan nog roet in het eten gooien

891 totale weergaven

Jacobi Asset Management lanceert een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Het fonds wordt gedekt door fysieke bitcoin en wordt genoteerd aan de aandelenbeurs Cboe Europe. Dat laat Jacobi weten in een persbericht.

De enige organisatie die dit nog tegen kan houden is de Financial Conduct Authority (FCA). Er kan dus nog wat mis gaan, maar het fonds zelf lijkt er van overtuigd dat het goed gaat komen

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin kopen

Jacobi Bitcoin ETF wordt gedekt door echte bitcoin. Fidelity Digital neemt de opslag voor haar rekening. Jacobi bestaat pas sinds mei 2021 en wil een rol spelen in digitaal vermogensbeheer. Het bedrijf bestaat uit specialisten uit de wereld van het bankieren, regelgeving en fintech.

Directeur Jamie Khurshid reageert, uiteraard, enthousiast: “We zijn verheugd om een ​​nieuw, veilig, transparant en toegankelijk product te lanceren om de prestaties van Bitcoin te volgen.” Een ETF wordt ook wel eens een indextracker genoemd. En dat is precies wat het fonds moet gaan doen.

Je kunt een aandeel kopen en dat wordt gedekt door bitcoin in het fonds.

De echte bitcoin worden dus opgeslagen door een andere partij. Chris Tyrer, het hoofd van Fidelity Digital in Europa, is mede verantwoordelijk voor deze deal. Hij ziet dat steeds meer verschillende partijen willen investeren in bitcoin.

Voor de gemiddelde particulier is het waarschijnlijk beter om gewoon zelf BTC te kopen. Maar veel andere partijen willen of kunnen dat (mede door regelgeving) niet. Een pensioenfonds kan mogelijk makkelijker in een ETF stappen dan zelf overgaan tot de aankoop van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFEuropa

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...