Eerste bitcoin futures ETF handelt vandaag op New Yorkse beurs

Eerste bitcoin futures ETF handelt vandaag op New Yorkse beurs

ProShares start vandaag met de handel in hun bitcoin futures ETF.

De ProShares Bitcoin Strategy ETF is formeel het eerste op futures gebaseerde product dat aan een Amerikaanse beurs wordt genoteerd. Het fonds krijgt het tickersymbool BITO en die is te vinden op de New York Stock Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen naar verluidt nog roet in het eten gooien.

Tot op het laatste moment kunnen zij een bezwaar indienen. Maar daar lijkt momenteel geen sprake van.

Bitcoin ETF

Een bitcoin ETF (of exchange-traded fund) is al jaren onderwerp van gesprek in de Verenigde Staten. Dit soort fondsen worden ook wel eens een indextracker genoemd.

Het is een passief beheerd beleggingsfonds op beurzen. Het doel van dit financiële product is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van de prijs van de onderliggende beursindex.

Het ProShares Bitcoin Strategy ETF gaat níet zelf bitcoin kopen. Dit fonds is op basis van futures opgezet.

Een exchange-traded fund, ook wel een indextracker genoemd, is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex.

Er zijn ook partijen die een ETF op willen zetten op basis van échte bitcoin in plaats van futures. Grayscale is van plan om hun bitcoinfonds te veranderen in een bitcoin exchange-traded fund.

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft 654.600 bitcoin (BTC) in kas. Dat is op het moment van schrijven bijna $40 miljard (!) waard.

Het is daarmee veruit het grootste bitcoinfonds ter wereld en lijkt daarmee een goede kandidaat om dit voor elkaar te krijgen.

Reacties op Twitter

Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn bij sommigen, zijn anderen minder positief over dit type ETF en de aanbieder ervan.

Er is al voor 20 miljoen dollar in het fonds gestort, zo concludeert Bloomberg-analist Eric Balchunas.

Ook is er volgens hem een hogere correlatie met de bitcoin spotprijs dan bijvoorbeeld een aandeel in Grayscale Trust of Microstrategy.

Een van de bezwaren zijn de relatief hoge kosten van het product.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ETF Amerika

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan