ProShares Bitcoin Strategy ETF profiteert van nieuws uit Amerika

De ProShares Bitcoin Strategy ETF, bekend onder de ticker BITO, heeft onlangs een aanzienlijke handelsvolume ervaren. Het fonds zag een grote groei in handel. Gisteren werd er voor meer dan $800 miljoen aan $BITO-aandelen verhandeld, het hoogste bedrag sinds de beroemde eerste handelsdag toen er voor een miljard dollar werd verhandeld.

Tegelijkertijd heeft Grayscale een cruciale overwinning behaald in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de Spot Bitcoin ETF. Deze zege heeft niet alleen de koers van bitcoin positief beïnvloed, maar heeft ook gevolgen gehad voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Na de uitspraak van Grayscale tegen de SEC is de korting waarmee GBTC-aandelen handelen ten opzichte van de marktwaarde van alle bitcoin in het fonds verminderd. Dit heeft geleid tot een daling van de korting tot ongeveer 18%, wat een dieptepunt markeert sinds december 2021.

Hoewel Grayscale al langer de ambitie heeft om hun GBTC-product om te zetten in een Spot Bitcoin ETF, heeft de recente overwinning de verwachtingen van investeerders versterkt dat zo'n transformatie in de nabije toekomst een realiteit zou kunnen worden.

Deze ontwikkelingen rond Grayscale en de toenemende populariteit van BITO onderstrepen de dynamiek en het snel veranderende landschap van cryptocurrency ETF's. Beide ETF's tonen op verschillende manieren de groeiende acceptatie van cryptocurrencies in de bredere financiële wereld.

Terwijl BITO al profiteert van de optimistische stemming rondom spot-goedkeuringen, zullen de recente overwinningen van Grayscale waarschijnlijk leiden tot een vergelijkbare of zelfs grotere aantrekkingskracht op beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan bitcoin via gereguleerde financiële producten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...