Rappi, de Thuisbezorgd van Latijns-Amerika, gaat cryptobetalingen accepteren

Rappi, de Thuisbezorgd van Latijns-Amerika, gaat cryptobetalingen accepteren

De Thuisbezorgd van Latijns-Amerika gaat cryptovaluta accepteren. Het gaat om de Rappi, een app met Colombiaanse roots. Om te beginnen kunnen gebruikers in Mexico eten en drinken afrekenen met bitcoin.

Cryptobetalingen

Naar verluidt werkt Rappi samen met BitPay en Bitso om cryptovaluta te accepteren. Het is niet bekend gemaakt om welke cryptocurrency's het gaat, maar het is zeer aannemelijk dat ze bitcoin zullen integreren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast beloont Rappi klanten met zogenoemde cryptocredits, die ze later kunnen gebruiken. Sebastian Mejia, mede-oprichter en directeur van Rappi, vertelt in een verklaring:

“We bestuderen de cryptowereld met veel interesse en geloven dat de toekomst een kruising is van de cryptowereld met niet-cryptobedrijven. Het is een eerste stap die ons in staat stelt om te leren over de cryptowereld en hoe we dit in Rappi kunnen inbouwen.”

Rappi levert haar diensten in Mexico, Brazilië, Chili, Peru en negen andere Latijns-Amerikaanse landen.

Het bedrijf wil in Colombia, het land van herkomst, ook iets gaan doen met digitaal bankieren. Met de introductie van 'Betalen met Rappi' in Mexico richt het bedrijf zich op bedrijven als MercadoLibre en Uber.

Door de samenwerking met BitPay lijkt het erop dat men bitcoin kan afrekenen met het Lightning Network. Vorige week maakte de betaalprovider deze stap bekend. Je kunt daardoor nagenoeg gratis en instant bitcointransacties doen.

Latijns-Amerika

Het bezorgbedrijf concurreert met Uber Eats en PedidosYa, tevens food delivery-bedrijven.

Cryptovaluta zijn sowieso bovengemiddeld populair in Latijns Amerika. In Venezuela en Argentinië vanwege de hoge inflatie, en in El Salvador bijvoorbeeld omdat het land bitcoin als wettig betaalmiddel heeft omarmd.

In Mexico begint er nu ook langzaam iets te veranderen. Senator Martinez wil samen met Samson Mow de president van het land overhalen om een bitcoinwet op te stellen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mexico

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties