‘Rechterhand Sam Bankman-Fried gaat schuld bekennen’

Voormalig FTX-directeur Nishad Singh is van plan schuld te bekennen aan fraude, aldus persbureau Bloomberg. Singh is de voormalige chief technology officer van de ingestorte cryptobeurs FTX en behoorde tot de vertrouwelingen van Sam Bankman-Fried. Hij gaat schuld bekennen voor zijn rol in het grootschalige fraudespel van FTX.

Singh moet nog een regeling sluiten met het federale parket in New York. Als Singh een deal sluit, voegt hij zich bij de kring van voormalig vertrouwelingen van Sam Bankman-Fried, waaronder voormalig Alameda-CEO Caroline Ellison en Gary Wang, medeoprichter van FTX en voormalig chief technology officer, die samenwerken met openbare aanklagers in hun zaak tegen de voormalige CEO van FTX. Bankman-Fried zelf zegt onschuldig te zijn aan de acht misdrijven en komt in oktober voor de rechter.

Singh wordt naar verluidt geconfronteerd met mogelijke aanklachten van toezichthouders, waaronder de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens aangiften van de faillissementsboedel van FTX onder leiding van John Jay Ray III, ontving Singh een persoonlijke lening van 543 miljoen dollar van Alameda Research.

De 27-jarige Singh is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië in Berkeley, waar hij zijn ex-vriendin Claire Watanabe ontmoette, die later bij FTX zou komen als hoofd marketing en HR. Het paar woonde in het luxe penthouse op de Bahama’s met Bankman-Fried, Ellison, Wang en Singh en de hond van Watanabe.

Lees meer over:
FTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...