Reuters: Sam Bankman-Fried zoekt $9,4 miljard om FTX te redden

Sam Bankman-Fried, de CEO van de gevallen cryptobeurs FTX, zoekt 9,4 miljard dollar aan kapitaal om zijn bedrijf te redden. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een aantal anonieme bronnen.

‘SBF’ heeft in korte tijd een groot aantal mensen in de industrie gesproken om zijn zinkende schip te redden. Volgens de bronnen van Reuters heeft Justin Sun van het blockchainproject Tron circa 1 miljard dollar toegezegd. Cryptobeurs OKX zou met een vergelijkbaar bedrag op de proppen komen, net zoals stablecoin uitgever Tether.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook is er een consortium van investeringsfondsen dat goed is voor 2 miljard dollar. Dat zou samen al neerkomen op circa 5 miljard dollar aan vers geld dat nodig is om het financiële gat bij FTX te vullen. Het management van het bedrijf heeft simpelweg te risicovol gehandeld waardoor er onnodig verliezen zijn geleden.

Een andere namen die genoemd wordt is het hedgefonds Third Point van Daniel Loeb. De tijd dringt echter en volgens de bron van Reuters is er nog weinig vooruitgang geboekt met het reddingsplan. Voorlopig wil hij géén faillissement aanvragen en externe bewindvoerders aanstellen om schoon schip te maken.

FTX raakte in de problemen toen Binance besloot om zijn FTX voorraad te verkopen. Er ontstond in korte tijd een bankrun op de exchange, maar de opnames konden niet ingewilligd worden en zijn tijdelijk stopgezet. Het opnameproces is inmiddels weer in gang gekomen, zo melden diverse bronnen op Twitter vandaag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...