FTX-directeur zegt sorry

Sam Bankman-Fried staat nog altijd officieel aan het roer van FTX. De cryptobeurs kwam recentelijk in de problemen en de CEO betuigt nu spijt.

De beurs heeft 'liquiditeitsproblemen'. Wat in de praktijk betekent dat klanten niet meer bij hun fondsen kunnen. Opmerkelijk genoeg kun je nog wel handelen op het platform. Het zorgt voor een hoop rumoer, onzekerheid en krakende bedrijfsmodellen in de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter gaat Bankman-Fried in op de situatie.

Hij benadrukt dat FTX US als losse entiteit geen schade ondervindt van de situatie bij FTX.com. Of dit zo is moeten we nog zien. Vlak voor de onrust vertelde Bankman-Fried nog dat klantenfondsen niet in gevaar waren bij zijn beurs.

Wat blijkt uit de lange reeks aan berichten is dat Bankman-Fried ook niet precies weet wat er aan de hand is. De Amerikaan zegt uit te zoeken hoe het verder moet. Ook zou hij bezig zijn met verschillende investeerders, in de hoop voldoende kapitaal binnen te halen om te blijven bestaan. Er zou een gat van $8 miljard zijn.

Ook benadrukt hij natuurlijk dat het welzijn van de klanten voorop staat. Het is voor alle betrokkenen te hopen dat er nog iets te redden valt.

Als uitsmijter heeft Bankman-Fried nog een kleine waarschuwing. Onderstaande tweet gaat mogelijk over Changpeng Zhao. De CEO van Binance kondigde eerder deze week aan dat hij alle tokens van FTX ging verkopen. Dat was het laatste zetje voor het kaartenhuis van FTX.

Er was zelfs nog spraken van een overname, maar die deal is geklapt voor het goed en wel begonnen was.

Poll

Heb jij geld bij FTX staan?

Lees meer over:
FTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...