Rijke investeerders kopen massaal bitcoin

7274 totale weergaven
Bitcoin kan dieper dalen: Wat moet jij weten

De bitcoin koers doet het op dit moment niet fantastisch. Sterker nog, bitcoin is de afgelopen weken alleen maar gedaald. Als we de laatste data van CoinShares mogen geloven, dan trekken rijke investeerders zich daar niets van aan. Zij zien de koersdalingen van bitcoin juist als een kans om goedkoper in te stappen.

Rijke investeerders kopen de bitcoin dip

Uit het rapport van CoinShares blijkt namelijk dat beleggers in institutionele bitcoin-producten afgelopen week voor 441 miljoen dollar instapten.

Die instromen kwamen met name uit de Verenigde Staten, waar investeerders verantwoordelijk waren voor een totale kapitaalinstroom van 384 miljoen dollar. Amerika werd gevolgd door Hong Kong met 32 miljoen dollar, Zwitserland met 23 miljoen dollar en Canada met 12 miljoen dollar.

In Duitsland moest de industrie een uitstroom van 23 miljoen dollar opschrijven. Dat heeft mogelijk te maken met het slechte nieuws omtrent de Duitse overheid, die voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin op de markt dumpen.

Ook de kapitaalverschuiving van Mt. Gox lijkt op dit moment niet mee te helpen. Zij verstuurden op 5 juli nog 47.000 bitcoin naar een onbekende wallet, om zichzelf klaar te maken om die bitcoin aan hun voormalige gebruikers uit te keren.

Daarmee zou er in theorie voor 2,7 miljard dollar aan bitcoin op de markt komen.

Het grote plaatje blijft bullish

Als we naar het grote plaatje kijken, ziet het er op dit moment niet eens zo slecht uit voor bitcoin. Macro-economisch gezien lijken we nu eindelijk richting de gewenste inflatie van 2,0% te dalen in de Verenigde Staten.

Dat maakt ruimte voor de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) om te beginnen met het verlagen van de rente.

Bitcoin lijkt dan ook vooral te dalen vanwege de verkopen van de Duitse overheid en de grote angst omtrent de miljarden dollars aan bitcoin van Mt. Gox die deze maand vrijkomen.

Als dat voorbij is, kan bitcoin waarschijnlijk gaan verrassen. Het sentiment is nu immers wel heel bearish geworden.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....