Van kilowattuur naar sats: Riot Blockchain koopt 15.000 Bitcoin miners

707 totale weergaven

Riot Blockchain heeft 15.000 extra bitcoin ASIC miners gekocht bij Bitmain. Dat maakt de beursgenoteerde Amerikaanse firma vandaag bekend.

Bitcoin mining

Met het minen van BTC zijn miljarden dollars gemoeid, want alleen grote partijen die speciale hardware continu kunnen laten draaien maken kans op het volgende block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ieder mining bedrijf vecht om die block met 6,25 BTC erin te mogen minen. Daarvoor moet hij zoveel mogelijk rekenkracht naar het netwerk en daarvoor zijn de nieuwste, meest geavanceerde en energie-efficiënte machines nodig.

In dit block zit een beloning voor de gelukkige winnaar van 6,25 BTC, omgerekend 150.000 dollar tegen de huidige prijs.

Het minen van BTC is winstgevend. De kostprijs van één bitcoin ligt tussen de $3.000 en $5.000 afhankelijk van hoe goedkoop je stroom kunt inkopen. Tegen de huidige spotprijs van bijna $24.000 is de business populairder.

De rekenkracht van het Bitcoin netwerk neemt met rasse schreden toe, net zoals de wapenwedloop binnen de mining industrie. Want hoe hoger de hashrate, hoe uitdagender om een nieuw block te vinden.

Riot Blockchain

Riot Blockchain heeft blijkbaar geen last van een vertraagde leverantie want ze mogen weer 15.000 nieuwe machines verwelkomen.

Daarmee komt het totaal op 31.000 aan gloednieuwe miners die zijn besteld in 2020, zo blijkt uit onderzoek van Coindesk.

Van kilowattuur naar sats: Riot Blockchain koopt 15.000 Bitcoin miners

bron: Coindesk

Mining trends van 2020

Bitcoin is op te vatten als digitale, schaarse energie, dus het is geen verrassing dat ook bedrijven uit de energiesector op het minen van BTC duiken.

Zo is de gesloten staalfabriek CC Metals & Alloys (CCMA) omgebouwd tot een datacenter voor het minen van BTC, een project van de Oekraïense oligarch Ihor Kolomoisky en zijn zakenpartner Hennadiy Bogolyubov.

Overheden zoals Iran, Venezuela en Pakistan, maar ook Canada, Amerika en IJsland zien de potentie om overtollige kilowattuur om te zetten in satoshi’s.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...