Ripple neemt Fortress Trust over, custodial van enkele bitcoin bedrijven

Ripple heeft cryptobedrijf Fortress Trust overgenomen. Er komt nu echter ook een aan uit de mouw.

Overnamedeal

De details van de overname zijn niet bekendgemaakt, maar een woordvoerder van Ripple zei dat het Fortress Trust, heeft gekocht met zowel eigen vermogen als dollars. CEO Brad Garlinghouse schrijft:

“Als vroege investeerder in Fortress Blockchain Technologies hebben we de kans gehad om het team, zijn visie en technologie te leren kennen. We zijn verheugd om dit team en zijn technologie in te zetten om ons bedrijf te versnellen.”

Toch hangt er een luchtje rondom deze overname. Fortress is bekend geraakt vanwege zijn voortdurende strijd met de Securities and Exchange Commission. En misschien nog wel erger: schijnbaar verloor het bedrijf in het verleden klantenfondsen en heeft het dit nooit naar buiten gebracht. Het probleem zelf wel, maar niet het feit dat er geld (van klanten) is verloren.

Ripple doet dat nu wel en het onderliggende probleem is zelfs onderdeel van de overname.

Dit raakt ook weer de bitcoinsector. Fortress is namelijk de custodial van een aantal andere bedrijven. Er gaan geruchten rond dat Swan Bitcoin een van de slachtoffers is, maar dit lijkt ongegrond.

Het Amerikaanse bedrijf ontkent de aanklacht(ondanks dat Fortress op haar website wel genoemd is als partner) en legt uit dat ze BitGo gebruiken voor hun custody-diensten. Welke bedrijven origineel getroffen waren door de security breach is vooralsnog niet bekend.

Ripple heeft volgens berichtgeving van Fortune.com het initiatief genomen om de verliezen te compenseren.

Het zou zijn misgegaan door problemen met een externe leverancier en zijn cloudtools. Precieze bedragen die erbij gemoeid zijn, zijn niet bekend gemaakt.

Fortress behoort nu toe aan Ripple, waarmee het nu gaat proberen om een Nevada Trust-licentie te verkrijgen.

Ripple kocht niet lang geleden de Zwitserse start-up Metaco nog over voor $250 miljoen. Ook heeft het een aandeel in cryptobeurs Bitstamp.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...