Ripple nieuws: XRP ETF goedkeuring onvermijdbaar, zegt CEO – gaat Ripple stijgen?

499 totale weergaven
Brad Garlinghouse |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Het Ripple nieuws vliegt je om de oren de afgelopen weken. Zo ging vorige week de SEC in hoger beroep in de rechtszaak, kondigde Ripple een cross-appeal aan en werd er ondertussen door grote investeringsmaatschappijen een aanvraag ingediend voor XRP ETF’s.

De komst van deze XPR ETF’s is onvermijdelijk volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse, wat opvallend is, gezien hier ook de SEC verantwoordelijk is voor een eventuele goedkeuring.

Ripple CEO vol vertrouwen over XPR ETF’s

Investeringsmaatschappijen Bitwise en Canary Capital hebben al formulieren ingeleverd bij de SEC om de XRP ETF’s te kunnen lanceren. Mochten deze goedgekeurd worden, maakt ook XPR na Bitcoin en Ethereum de stap naar de traditionele investeringsmarkten.

In een recent interview met Bloomberg geeft CEO Garlinghouse aan dat hij de goedkeuring van XRP ETF’s onvermijdelijk vindt, gezien deze ook van Bitcoin en Ethereum goedgekeurd zijn.

Hoe de SEC hier tegenaan kijkt, is onbekend, zij moeten de aanvraag nog verwerken en dit kan net als bij de Bitcoin en Ethereum ETF’s nog wel even duren. De hoop van Garlinghouse is echter niet gek, gezien Ripple veel overeenkomsten heeft met Ethereum en de goedkeuring van deze ETF’s de weg vrij gemaakt lijkt te hebben voor veel andere altcoins.

Gaat Ripple stijgen bij goedkeuring?

Een goedkeuring van de XRP ETF’s betekent niet dat de Ripple koers gegarandeerd gaat stijgen. Bij Bitcoin leek dit effect eerder dit jaar wel plaats te vinden, toen er direct na de lancering van de ETF’s al veel geld in rondging.

De lancering van Ethereum ETF’s heeft echter aanzienlijk minder effect gehad op de crypto markt zelf. De Ethereum koers kreeg juist nadat de ETF’s op 23 juli live gingen op Amerikaanse beurzen flinke klappen te verduren.

Ethereum kreeg het lastig omdat veel investeerders in anticipatie op de goedkeuring en het uitbrengen van de ETF’s de coin flink in hadden gekocht, en deze direct na het bekendmaken weer verkochten. Dit fenomeen vindt in de crypto markt vaker plaats en heeft in de beleggingswereld zelfs een eigen naam: “Buy the rumour, sell the news”.

Voor Ripple kan dit effect ook optreden, hoewel er bij de ontwikkeling van de Ripple koers nog veel meer zaken spelen. De verdere afhandeling van de Ripple vs SEC rechtszaak zal een grote rol spelen in een eventueel herstel van de Ripple koers.

Op dit moment hebben zelfs de Bitcoin ETF’s het lastig, nu er weer veel kapitaal vertrokken is bij de fondsen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Welke coins gaan stijgen in november?

Mochten er meer maatschappijen een verzoek indienen bij de SEC voor het uitbrengen van XRP ETF’s kan de koers van Ripple weer een stijging vinden. Verder zijn ook de ontwikkelingen in de gehele crypto markt belangrijk voor de cryptomunt.

Mocht Bitcoin in oktober of november weer een nieuwe recordhoogte weten te bereiken, zal het de rest van de markt mee kunnen nemen. Ook kan er binnenkort weer een altcoin seizoen plaatsvinden waarin coins als Ethereum en XRP juist beter presteren van Bitcoin.

Door de onzekerheid rondom Ripple zijn veel traders echter ook op zoek naar andere mogelijkheden in de markt, zoals het investeren in nieuwe cryptomunten die via een crypto presale aangeboden worden. Hieronder vind je twee van deze opties, die in november wel eens grote stijgingen kunnen noteren.

Pepe Unchained – Presale gaat binnenkort sluiten

Pepe Unchained breekt het ene na het andere record met de presale die inmiddels op een opbrengst van meer dan $ 22 miljoen staat. De cryptomunt zal dan ook snel gelanceerd gaan worden, waarbij ook het langverwachte layer-2 netwerk officieel in gebruik genomen zal worden.

Dit layer-2 netwerk zorgt ervoor dat Pepe Unchained veel vrijheid krijgt vergeleken met andere bekende meme coins. Zo heeft het er al voor gezorgd dat transacties sneller verwerkt worden en er minder transactiekosten gerekend gaan worden.

Verder brengt het layer-2 netwerk mogelijkheden om het project in de toekomst verder uit te breiden. De eerste applicatie bovenop de blockchain is al aangekondigd; er komt een decentrale exchange waarop de $PEPU token gemakkelijk te verhandelen is.

Om nog voor de eerste listings $PEPU tokens te verzamelen, kun je mee doen met de presale via de website van het project. Hier betaal je momenteel $ 0,01177 per token en om deze te kopen ruil je ETH, USDT of BNB om vanuit je wallet of koop je de tokens rechtstreeks met je creditcard.

 

FreeDum Fighters – Wat brengt 5 november deze politieke meme coin

Op 5 november zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen en hoewel de hele wereld uitkijkt naar de strijd tussen Trump en Harris, is er één crypto project die hier op een bijzondere manier op inspeelt; FreeDum Fighters. Het project heeft Trump en Harris omgevormd tot Magatron en Kamacop 9000.

Beide personages spelen een rol bij deze nieuwe politieke meme coin, terwijl eerdere PolitiFi coins zich vooral op één specifieke kandidaat hebben gericht. Je krijgt bij je aankoop van de nieuwe $DUM tokens dan ook direct de kans om kant te kiezen.

Na je eerste stem kun je ook nog kiezen onder welk karakter jij de tokens wilt gaan staken. Er zijn aparte staking pools waarbij ook een verschillende APY geldt; hoe minders traders hun tokens in een bepaalde pool hebben staan, hoe hoger het percentage zal zijn.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...