Ripple vs SEC: CEO zeker over Ripple rechtszaak overwinning – gaat Ripple stijgen?

1057 totale weergaven
Ripple rechtszaak - nieuwe zaak met RLUSD aanstaande?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De XRP-community is een klein feestje aan het vieren nu de Ripple rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeeltelijk gewonnen lijkt te zijn. Toch moeten ze niet te vroeg zijn, want de Ripple vs SEC-rechtszaak is misschien toch nog niet helemaal voorbij. Beleggers vragen zich inmiddels al een lange tijd af of Ripple nu eindelijk gaat stijgen.

Nu de deadline voor de SEC dichterbij komt, begint het speculeren over de mogelijke vervolgstappen in de Ripple rechtszaak. Ripple CEO Brad Garlinghouse gaf zijn visie over de zaak tijdens zijn toespraak op de Korea Blockchain Week.

De klok tikt voor de SEC, gaan ze nog in beroep in de Ripple rechtszaak?

De SEC heeft nog een paar weken om te beslissen of ze de Ripple vs SEC strijd verder willen doorzetten door in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Deze besliste op 7 augustus dat XRP niet per se een beleggingsinstrument is, iets wat voor gemengde reacties zorgde binnen de crypto community.

Sinds deze uitspraak is het stil gebleven vanaf de kant van de SEC, wat dus voor veel speculatie zorgt over mogelijke vervolgstappen in de Ripple rechtszaak. Experts geloven dat de recente kritiek van de rechtbank op het standpunt van de SEC over cryptocurrencies van invloed kan zijn op de beslissing.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Ripple vs SEC: wat is de volgende stap?

Ripple CEO Brad Garlinghouse gaf tijdens zijn toespraak op de Korea Blockchain Week (KBW2024) over een mogelijk beroep van de SEC in de Ripple rechtszaak. Hij verklaarde vol vertrouwen dat er geen enkel geloofwaardig pad is voor de SEC om de beslissing van de rechter, dat XRP geen beleggingsinstrument is, aan te vechten.

Garlinghouse sprak verder de hoop uit dat de agressieve aanpak van de SEC vergeleken met cryptocurrencies zou kunnen veranderen, afhankelijk van de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen. Volgens hem zit het einde van de bijna vier jaar durende Ripple vs SEC-rechtszaak er nu echt aan te komen.

Crypto-advocaat Bill Morgan ondersteunt deze visie en benadrukt de verschillen in regelgeving tussen de VS en andere landen.

Hij merkt op dat de uitspraak van de rechter duidelijk aangeeft dat XRP zelf geen beleggingsinstrument is, iets wat voor de SEC grote uitdagingen geeft om anders te beweren.

XRP koers verwachting: gaat Ripple stijgen?

In vergelijking met de rest van de crypto markt vallen de verliezen die XRP heeft geleden mee. Waarschijnlijk komt dit vanwege de speculatie dat de SEC mogelijk niet in beroep gaat in de Ripple rechtszaak. De koers van de altcoin staat momenteel onder de  50-daagse EMA, maar lijkt het 200-daagse EMA voorlopig nog te gebruiken als steun.

XRP koers verwachting rondom Ripple rechtszaak
Gaat XRP stijgen nu einde Ripple rechtszaak in zicht komt? / Bron: TradingView

Als de SEC besluit om toch in beroep te gaan in de Ripple rechtszaak, dan lijkt de kans groot dat de XRP koers weer kan dalen richten de bodems van afgelopen juli rond $ 0,40. Als de SEC echter besluit om de uitspraak van de rechter te accepteren, kan dit het einde betekenen in de Ripple vs SEC-oorlog en gaat Ripple stijgen richting de $ 1,00.

Onzekerheid zorgt ervoor dat beleggers kiezen voor alternatieve cryptomunten

Door de aanhoudende onzekerheid van de Ripple rechtszaak, durven investeerders nog niet echt groot in te zetten op XRP. Ze verleggen hierdoor hun aandacht naar nieuwe cryptomunten met veel potentie en richten zich momenteel met name op presale crypto’s. Twee projecten krijgen in het bijzonder veel aandacht van beleggers en deze bespreken we hieronder dan ook graag met je.

Pepe Unchained – bijna $ 12 miljoen opgehaald, einde presale in zicht?

Pepe Unchained ($PEPU) is een nieuwe meme coin, die echt iets wil betekenen voor de cryptowereld. Crypto experts bestempelen Pepe Unchained dan ook als de verbeterde versie van de originele Pepe coin en verwachten dat $PEPU het succes van $PEPE zal evenaren of wellicht zelfs kan overtreffen. In de korte periode dat de presale live is, werd er al bijna $ 12 miljoen opgehaald. Ongekend!

Dat Pepe Unchained geen pure meme coin is, blijkt wel uit hun plannen dat ze een eigen Layer-2 blockchain willen lanceren op Ethereum. Deze moet zorgen voor tot 100x hogere transactiesnelheden tegen lagere kosten. Dit maakt het platform van Pepe Unchained mogelijk zeer interessant voor ontwikkelaars die een nieuwe token willen lanceren.

Doordat de Layer-2 blockchain zoveel efficiënter en goedkoper werkt, blijft er meer rendement over voor beleggers. De staking beloningen zijn dan ook zeer aantrekkelijk en nog een reden waarom investeerders zo enthousiast zijn over Pepe Unchained. Als je nu je tokens koopt, kun je deze namelijk direct staken tegen een APY van 170%.

Vanuit Pepe Unchained is nooit aangegeven hoe lang de presale gaat duren. Gezien het feit dat er al bijna $ 12 miljoen is opgehaald, verwachten we dat de presale binnenkort zal zijn uitverkocht. Mis je kans daarom niet en koop vandaag nog je $PEPU tokens.

 

Crypto All-Stars – stake al je meme coins op één plek met dit unieke concept

Crypto All-Stars ($STARS) is een nieuwe cryptomunt die pas onlangs is gelanceerd. Het project biedt meme coins investeerders de kans om al hun meme coins te staken op één centrale plek, namelijk de MemeVault. Hierdoor kunnen beleggers zeer aantrekkelijke beloningen verdienen terwijl ze hun meme coins vasthouden, wachtende op de volgende meme coin seizoen. Crypto All-Stars doet hiermee iets, wat nog nooit eerder is gedaan in de wondere wereld van crypto.

Investeerders kunnen dus al hun meme coins zoals DOGE, SHIB, PEPE en WIF op één centrale plek staken in ruil voor $STARS tokens als beloning. Deze tokens kunnen ook weer worden gestaked, tegen beloningen die zelfs nog 3x hoger liggen.

De tokenomics van dit unieke project zitten ook goed in elkaar. Zo hebben ze 20% van de totale token voorraad gereserveerd voor de presale en 25% voor presale staking. Daarnaast zal 20% worden ingezet voor marketingdoeleinden en 10% wordt achtergehouden voor liquiditeit op DEX/CEX-platformen. De laatste 25% zal worden gebruikt voor het MemeVault ecosysteem.

Ondanks dat de presale nog niet zo lang geleden is gelanceerd, werd er al bijna $ 1 miljoen opgehaald. Op dit moment is zijn de $STARS tokens geprijsd aan $ 0,0014248 per stuk, maar deze prijs zal binnenkort weer worden verhoogd. Wil jij deel uitmaken van dit unieke project? Koop dan nu je tokens tegen de allerlaagste prijs.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...