Ripple verkocht $250 miljoen aan XRP in tweede kwart van 2019

Ripple verkocht de afgelopen maanden voor honderden miljoen aan XRP. De cryptomunt staat op nummer drie in de lijst van crypto projecten met de grootste marktkapitalisatie. Het bedrijf slingerde voor ruim $250 miljoen aan XRP de mark op in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit een rapport van het bedrijf.

XRP verkopen

In het eerste kwartaal van dit jaar verkocht Ripple nog bijna $170 miljoen van hun eigen cryptomunt. Dat betekent een stijging van 48% in het aantal XRP dat werd vrijgegeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze stijging wil men echter niet volhouden: in het rapport stelt men dat er minder verkocht gaat worden. Het automatisch verkopen (programmatic sales) is stopgezet en grote verkopen worden voorzien van een limiet.

De programmatic sales leverde $114.64 miljoen op. Terwijl institutionele investeerders voor $106.87 miljoen aan XRP kochten.

Ripple escrow

De Ripple escrow rekening bevat een groot deel van het aantal bestaande XRP. Deze rekening is er voor bedoeld om de cryptomunt langzaam in de markt te brengen. Het bedrijf heeft daarmee de macht over het grootste gedeelte van de markt.

Zij bepalen namelijk waar die tokens heen gaan.

In het rapport vertelt Ripple dat er de afgelopen drie maanden elke keer 1 miljard XRP uit de kluis is gehaald. Dat is in totaal dus 3 miljard XRP. 2.1 miljard daarvan is geïnvesteerd in escrow contracten. Terwijl de overige 0.9 miljard is gebruikt om de ontwikkelingen van hun incubator, Xpring en RippleNET te versnellen.

Vreemde eend

Ripple en hun cryptomunt zijn een vreemde eend in de bijt in het wereldje van cryptovaluta. Ripple wil graag bruggen bouwen tussen al bestaande financiële systemen. Grenzeloze betalingen goedkoper, makkelijker en sneller maken met behulp van Ripple software behoort voor veel financiële instanties tot een interessante optie.

Recentelijk implementeerde een Spaanse bank bijvoorbeeld een van de producten van Ripple om zo de transactiekosten naar nagenoeg 0 te brengen.

Door deze insteek is het eigenlijk het tegenovergestelde van bitcoin. Een open decentraal netwerk waar iedereen aan mee kan doen, tegenover XRP dat vanuit een centrale macht geregeld kan worden.

Volgens de Ripple CEO betekent dat echter niet dat BTC en XRP geboren vijanden zijn. Hij geeft aan zelf ook bitcoin te hebben.

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...