Ripple’s XRP koers breekt uit en staat klaar voor een forse rally

633 totale weergaven
XRP koers breekt uit en staat klaar voor een forse rally |

De XRP koers is uit een lange periode van consolidatie gekomen en lijkt klaar voor een nieuwe rally. Bijna twee weken bleef de Ripple koers binnen een smalle bandbreedte, maar nu is er beweging zichtbaar. Grote investeerders, zoals whales en institutionele partijen, hebben flink XRP gekocht. Kan de XRP koers binnenkort gaan stijgen?

XRP koers staat voor belangrijke weerstand

Technische analyses laten zien dat XRP op dit moment tegen de 200-daagse Exponential Moving Average (EMA) aanloopt. Dit is een belangrijk weerstandsniveau. Ondanks de recente doorbraak moet de XRP koers deze grens overstijgen en een dagelijkse sluiting boven dit niveau hebben om een verdere stijging te bevestigen.

Source: TradingView

Als de koers boven $0,5580 sluit, is de kans groot dat XRP met 17% kan stijgen naar $0,65 of zelfs hoger, mits het sentiment positief blijft. De Relative Strength Index (RSI) geeft aan dat de token momenteel oververkocht is, wat kan wijzen op een komende prijsomkeer en verdere stijging.

Bullish signalen voor Ripple uit on-chain data

On-chain gegevens bevestigen dat er veel optimisme is rond XRP. Uit cijfers van CoinGlass blijkt dat de Long/Short-ratio nu op 1,039 staat. Dit geeft aan dat handelaren meer vertrouwen hebben in longposities en verwachten dat de koers verder zal stijgen. Deze interesse werd aangewakkerd door de aanvraag voor een Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Source: CoinGlass

Ook de open interest in XRP-futures is sterk toegenomen, met een stijging van 9,5% in de afgelopen 24 uur en 3,9% in de laatste vier uur. Deze toename laat zien dat steeds meer handelaren actief worden, waarbij het sentiment richting bulls lijkt te draaien.

XRP lijkt klaar voor een nieuwe rally, waarbij technische indicatoren en on-chain data wijzen op een opwaartse trend. Als de koers verder doorbreekt, kan de XRP koers richting $0,65 of hoger gaan. Het herstel van de RSI en de toenemende interesse vanuit whales en institutionele beleggers geven extra bevestiging voor een mogelijke verdere stijging.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...