‘Ritholtz Wealth Management en WisdomTree lanceren nieuwe crypto-index’

Er komt een nieuw bitcoin indexfonds in de Verenigde Staten. Ritholtz Wealth Management en WisdomTree gaan in zee voor een nieuwe ‘crypto index’.

De RWM WisdomTree Crypto Index moet de prijs van bitcoin (36%), ether (20%) en andere ‘crypto geralteerde assets’ gaan volgen. Dat is te lezen in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De index stelt mensen in staat om in een mandje van assets uit de industrie te investeren, zonder zelf de asset te kopen.

Voor de echte bitcoiners is een fonds als dit geen optie. Naast de 36% aan bitcoin is er dus nog 64% over voor andere facetten uit de industrie. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom ‘de metaverse’ en ‘Decentralized Finance’. Het lijkt op een vergaarbak voor investeerders die wel blootstelling willen in de industrie, maar niet weten waar ze dat moeten zoeken.

Naast Ritholtz en Wisdomtree werken ook Gemini en OnRamp mee aan het initiatief. Die laatste twee spelen een rol in de implementatie van de crypto index.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsfonds

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...