Van Eck start vandaag handel in nieuwe bitcoin futures ETF

Update – Van Eck biedt vanaf vandaag de Bitcoin Strategy ETF aan, een nieuwe bitcoin futures exchange traded fund. Dat meldt deze internationale ETF-aanbieder in een persbericht.

De handel in dit beleggingsproduct met als handelsticker $XBTF start om 15.30 uur Nederlandse tijd op de Amerikaanse beurs CBOE.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eind oktober is het product goedgekeurd door de Securities & Exchange Commission (SEC), dus de weg was open om handelaren kennis te laten maken met deze opkomende vorm van bitcoinexposure.

Een opsteker voor de bekende aanbieder van ETF-producten, want afgelopen week ging er een streep door een bitcoin spot ETF die Van Eck wilde aanbieden.

Een exchange traded fund volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin futures en niet op fysieke bitcoin die op spotbeurzen te koop is. Stijgt de prijs van een future, dan neemt de waarde van het ETF-fonds ook toe en vice versa.

Van Eck gaat bitcoinfutures kopen op de CME-beurs door deze ETF.

Het is de derde bitcoin futures ETF op de Amerikaanse markt na ProShares ($BITO op de New York Stock Exchange) en Valkyrie Investments ($BTF op Nasdaq).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...