Robert Kiyosaki voorspelt $ 10 miljoen Bitcoin na grootste crash ooit

41724 totale weergaven
Robert Kiyosaki bitcoin

De bekende auteur Robert Kiyosaki, beroemd door zijn boek “Rich Dad Poor Dad,” heeft een gewaagde voorspelling gedaan over de Amerikaanse economie. Hij verwacht binnenkort een grote marktcrash, gevolgd door een enorme stijging in de prijzen van bitcoin, goud en zilver. Volgens Kiyosaki kan bitcoin dan $ 10 miljoen per munt waard worden, goud $ 15.000 per ounce en zilver $ 110 per ounce. Hij denkt dat dit komt door een afnemend vertrouwen in gewone valuta’s en vergelijkbare situaties in het verleden.

Robert Kiyosaki spoort aan om Bitcoin te kopen na dip

Op sociale media platform X voorspelde Kiyosaki de “grootste crash in de geschiedenis” die de prijzen van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en bitcoin zal doen dalen. Ondanks deze sombere voorspelling ziet hij een kans. Hij denkt dat de crash een goed moment biedt om te kopen, met een grote marktstijging die eind 2025 begint. “Een goed moment om koopjes te doen,” schreef hij optimistisch.

Kiyosaki’s overtuiging komt doordat de Verenigde Staten de grootste schuldenaar ter wereld zijn en er minder vertrouwen is in gewone valuta’s. Hij vergelijkt de huidige situatie met historische voorbeelden zoals de ineenstorting van de Reichsmark in Duitsland en de dollar in Zimbabwe.

Volgens hem is er een patroon waarin het vertrouwen in traditionele valuta afneemt. “Ze weten dat deze lange termijn bullmarkt eraan komt omdat het vertrouwen in ‘nep’ geld afneemt… Steeds meer mensen worden wakker,” verklaarde hij. Hij noemt fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar vaak nep geld.

Herstel en marktstijging op de lange termijn

Kiyosaki is zeker dat na de voorspelde crash een lange termijn stijging zal komen, waarbij de prijzen van goud, zilver en bitcoin nieuwe hoogtes bereiken. Hij raadt investeerders aan geduldig te zijn en verzekert hen dat hun geduld beloond zal worden als deze activa na de crash stijgen. “Hun geduld zal worden beloond. Dit is de lange termijn bullmarktcyclus waarvan ze wisten dat die moest komen,” zei hij.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...