Robinhood breidt Bitcoin handel uit, ook opnames en stortingen mogelijk

Robinhood wil opnames en stortingen van bitcoin en enkele andere cryptocurrency's op haar platform gaan integreren. Klanten konden al sinds februari 2018 bitcoin kopen bij de broker, maar nog niet opslaan in een Bitcoin wallet. Dat kan nu dus wel. Omdat je wallet niet zelf in beheer hebt, noem je dat een zogenoemde non-custodial of unhosted wallet.

Robinhood heeft 13 miljoen gebruikers en is in april 2013 opgericht. Het is een broker-dealer, maar in Amerika is het ook een neobank waar mensen in dollars kunnen betalen en sparen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Extra opties op Robinhood

Door de taferelen rondom het aandeel Gamestop, is de reputatie van handelsplatform Robinhood enorm geschaad. Het Amerikaanse bedrijf is sinds het begin van de coronacrisis enorm populair geworden onder de normale retail beleggers.

Met de uitbreiding van de mogelijkheden rondom cryptocurrency's lijken ze de geloofwaardigheid van de community weer terug te willen winnen.

Klanten konden al enige tijd bitcoin kopen en verkopen via het platform. Het was echter niet mogelijk om deze cryptovaluta ook echt van het platform te halen en deze naar andere wallets toe te sturen. Het was tot dusver een gesloten systeem. PayPal werkt momenteel hetzelfde: je kunt er wel bitcoin kopen en verkopen, maar je kunt het niet opnemen of storten.

Dat past natuurlijk niet in het straatje van open source internetgeld, en gelukkig is het bedrijf nu van plan of de functies uit te breiden.

Volgens een reeks tweets van het bedrijf werken ze momenteel aan de integratie van deze features. Ze maken geen datum bekend wanneer deze optie tot stortingen en opnames live zal gaan.

Robinhood verduidelijkt ook dat de stortingen naar het platform worden bewaard in de wallet van Robinhood. Dat is vergelijkbaar met een doorsnee beurs: opslag in cold en hot wallets. Ze voegen er ook aan toe dat ze solvabel zullen zijn en niet met het geld van hun klanten gaan herinvesteren.

Momenteel zijn er zeven cryptovaluta verhandelbaar op Robinhood. Naast bitcoin (BTC) zijn dat zes altcoins: Dogecoin, Ether, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Het is niet bekend of ze deze nieuwe functies voor iedere van deze cryptocurrency's gaan integreren.

GameStop

Robinhood heeft een bijzondere maand achter de rug. Op hun platform werd namelijk enorm gehandeld in de Gamestop aandelen. De bekende WallStreetBets probeerden hiermee hedgefondsen failliet te laten gaan die short stonden op dit aandeel. Door de prijs op te pompen, wilden de Reddittors zo een short squeeze veroorzaken.

Hierdoor besloot Robinhood op 29 januari om fiat-stortingen stil te zetten met het argument dat het zou gaan om "buitengewone marktomstandigheden".

Ook was het tijdelijk niet mogelijk om deze GME-aandelen te (ver)kopen, terwijl de koers enorm hoog stond. Het bedrijf kwam onder vuur te liggen van zowel klanten als toezichthouders na het opleggen van deze beperken.

Het zorgde voor een stortregen aan negatieve beoordelingen in de AppStore en Play Store. Bijzonder genoeg verdween een groot deel van deze 1-ster waarderingen ook weer.

Dit zorgde voor nog meer rancune onder de beleggers tegenover het handelsplatform. Wellicht dat de uitbreiding van de mogelijkheid rondom cryptocurrency's weer iets van het vertrouwen terug brengt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

5th Scape presale crypto Persberichten
5th Scape VR Project: De Crypto Sensatie Van De Week

Deze week staat 5th Scape in de schijnwerpers als dé cryptomunt waar iedereen over praat....

Lees meer