Robinhood lanceert wallet en deelt plannen voor het Lightning Network

Robinhood lanceert een eigen wallet voor hun 2 miljoen gebruikers. Ook maakt het bedrijf op Bitcoin 2022 bekend dat zij het Lightning Network willen gaan ondersteunen.

Robinhood was jaren lang een afgesloten ecosysteem. Slechts een select groepje testers konden de afgelopen maanden bitcoin van het platform halen. Nu wordt dat voor 2 miljoen klanten mogelijk. Dat vertelt Aparna Chennapragada, Chief Product Officer, op het grootste bitcoin evenement van de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De broker werkt met Amerikanen en daar gelden per staat verschillende regels. Klanten in Nevada, New York en Hawaii kunnen geen gebruik maken van de nieuwe dienst.

Lightning

Naast de mogelijkheid om bitcoin op te versturen komt er ook een dienst rondom het Lightning Network. Deze tweede laag bovenop bitcoin maakt het mogelijk om goedkoper transacties te doen. Chennapragada: “Dat is een fantastische manier om goedkoop en op een groene manier toegang te krijgen tot bitcoin.”

De Chief Product Officer deelt ook een opvallend feitje: bitcoin is de meest terugkerende aankoop op het platform. Daarmee wint de munt het van aandelen in bijvoorbeeld Apple of Tesla.

Robinhood belooft dat gebruikers alleen transactiekosten hoeven te betalen bij het opnemen van bitcoin. Dat betekent dus geen extra kosten, alleen de kosten van/voor het netwerk. Op dit moment zit er een limiet op van $5.000 qua opnames.

Gebruikers kunnen ook niet vrij geld opnemen. Net als bij andere grote bedrijven moet je ook hier netjes je identiteit verifiëren voordat je geld op kunt nemen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...