Robinhood legt handel in Bitcoin plat na grote prijsstijging

Nadat Robinhood eerder al de handel in bepaalde aandelen heeft stilgelegd waren vandaag ook enkele cryptocurrency’s aan de beurt. Volgens het bedrijf moest het de handel stilleggen vanwege buitengewone marktomstandigheden.

Waarschijnlijk is het bedrijf bang dat klanten meer bitcoin kopen dan ze zelf in reserve hebben en dat de prijs vervolgens omhoogschiet en zij die bitcoin van de markt moeten halen. Waardoor ze in feite bitcoin shorten en dat wil je natuurlijk niet in deze markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Robinhood neemt geen nieuwe stortingen meer aan

Om te voorkomen dat klanten helemaal losgaan en meer bitcoin kopen dan Robinhood kan garanderen is het onmogelijk om nieuwe fondsen op het platform te zetten om bitcoin te kopen.

Klanten die al tegoeden op het platform hebben kunnen wel cryptocurrency’ss kopen, maar het is niet mogelijk om nieuw geld richting het platform te sturen. Het kan zelfs vijf dagen duren voordat nieuwe deposits aankomen op het platform.

Als het bedrijf om bovenstaande redenen de handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s blokkeert is dat logisch, maar als er andere redenen aan ten grondslag liggen zou dat niet fraai zijn. Het is afwachten of ze op dit vlak met extra uitleg zullen komen

De GameStop pump maakt veel los in de financiële wereld

Nadat het internetleger van WallStreetBets (r/wsb) eerder deze week het aandeel GameStop naar ongekende hoogte pompte was het vandaag de beurt aan Dogecoin. De koers van de meme-coin explodeerde vandaag en stond zelfs meer dan 800% in de plus.

Als gevolg van het schandaal heeft ook Elon Musk zijn Twitter-bio in #bitcoin veranderd. De CEO van Tesla en SpaceX sprak zich uit tegen het stilleggen van de handel in onder meer GameStop door Robinhood.

Ook Musk begrijpt dat bitcoin de enige asset is die uiteindelijk door niemand gemanipuleerd kan worden. Het digitale goud is het antwoord op het laatste beetje macht dat de gevestigde orde nu nog op de massa heeft. Het is afwachten hoe dit prachtige verhaal zich de komende dagen gaat ontwikkelen, maar voorlopig ziet het er goed uit voor ons bitcoiners.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.