Robinhood wil crypto futures in de VS en Europa aan gaan bieden

2034 totale weergaven
ether bitcoin futures

Robinhood overweegt om de komende maanden crypto futures aan te bieden in de VS en Europa. Dat melden bronnen rondom de exchange.

Overname Bitstamp

Zoals bekend heeft de Amerikaanse beurs de pure cryptospeler Bitstamp overgenomen voor 200 miljoen dollar. Robinhood hoopt nu de licenties van deze cryptobeurs uit Luxemburg te gebruiken om futures voor Bitcoin en andere cryptovaluta in Europa aan te gaan bieden, zeggen ingewijden. Ook wil het bitcoin en ether futures op de Amerikaanse CME-beurs lanceren.

“We hebben geen onmiddellijke plannen om met deze aanbiedingen te starten,” zegt een woordvoerder van Robinhood. De gesprekken zijn nog gaande, zeggen ingewijden, en de definitieve plannen kunnen nog veranderen.

Cryptoderivaten zijn wereldwijd een grotere markt dan de zogenaamde spotmarkt. In mei bedroeg het spot-handelsvolume op gecentraliseerde beurzen $1,57 biljoen, terwijl het maandelijkse derivatenvolume $3,69 biljoen bereikte, zo blijkt uit data van crypto-onderzoeker CCData. De vraag naar futures is toegenomen sinds de goedkeuring van Amerikaanse Bitcoin exchange-traded funds aan het begin van het jaar.

Robinhood heeft zijn cryptostrategie en -aanbod verbreed, ondanks het ontvangen van een Wells-kennisgeving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Daarin is gewaarschuwd dat de commissie een eerste beslissing heeft genomen voor een handhavingsactie tegen het bedrijf.

Afronding deal

Ondanks die waarschuwing stemde Robinhood er in juni mee in om Bitstamp over te nemen, waarbij de deal in de eerste helft van 2025 afgekaart is. In maart kocht het Marex FCM, dat de nodige licentie heeft om futures in de VS aan te bieden, volgens ingewijden.

Coinbase, de grootste Amerikaanse crypto-exchange, biedt al derivaten aan.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...