Bitcoin handelsvolume op Robinhood steeg 575% in drie jaar

Bitcoin handelsvolume op Robinhood steeg 575% in drie jaar

Robinhood maakt bekend dat bitcoin in 2020 de meest verhandelde cryptocurrency was op het handelsplatform.

Bitcoin handel

Het bedrijf diende haar S-1 documentatie in bij de Amerikaanse beurshond, de Securities and Exchange Commission (SEC). Het handelsvolume van bitcoin op Robinhood was in 2018 nog $8 miljard. Nu, drie jaar later, is dit met 575% gestegen, tot $54 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handelsvolume is het getal dat aangeeft hoeveel er gekocht of verkocht wordt. Doorgaans wordt dit gebruikt om de 24uurs activiteit op een beurs aan te geven, maar je kunt het dus ook optellen tot op jaarbasis. Zie het als een bedrag dat aangeeft voor hoeveel dollars er aan bitcoin van eigenaar is gewisseld via het platform.

Naar verluidt heeft het bedrijf ongeveer 17,7 miljoen actieve gebruikers. Meer dan 50% van de klanten zijn met beleggen in aanraking gekomen door Robinhood, en investeerden voor door het handelsplatform voor het eerst.

In april berichtten we al dat 9,5 miljoen mensen bitcoin kochten via de app. Dat is ook meer dan de helft van het klantenbestand. Momenteel hebben ze $81 miljard aan activa in bewaring voor al deze klanten.

Retailmarkt

Dit was ook terug te zien in de mania rondom Dogecoin en Gamestop. Het handelsplatform begon als een broker van aandelen voor de retailmarkt de VS, maar is in de loop der jaren gegroeid. De combinatie van 'beginners' en 'retailmarkt' heeft een heel aantal bijzondere taferelen opgeleverd in de grafieken.

Robinhood hoopt op een marktwaardering van maar liefst $35 miljard. Dit is een stijging van 199% ten opzichte van de waardering in september 2020. Destijds was het nog $11,7 miljard. Het bedrijf verwacht met de beursgang 55 miljoen aandelen te kunnen verkopen voor $38 tot $42 per stuk.

Vooral in de eerste twee maanden van 2021 was het handelsvolume "bijzonder hoog". Aan het einde van het kwartaal daalden de statistieken tot normaal niveau.

Sinds 2018 kun je bij Robinhood bitcoin kopen. Lange tijd kon je het er echter niet vanaf halen en naar je eigen wallet sturen. Sinds februari is de cryptokant van het platform echter 'open', waardoor je er stortingen en opnames kunt doen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin broker

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties