Robot Ventures sluit $75M fonds om opkomende blockchain-startups te ondersteunen

787 totale weergaven

Robot Ventures heeft met succes $ 75 miljoen opgehaald in zijn vierde financieringsronde, wat een aanzienlijke uitbreiding van zijn investeringscapaciteit markeert.

$75M opgehaald voor crypto-investeringen

Robot Ventures, mede opgericht door Tarun Chitra en Robert Leshner, heeft $75 miljoen opgehaald in zijn nieuwste financieringsronde om beginnende blockchain– en cryptostartups te ondersteunen. Het fonds, dat werd aangekondigd op 30 augustus 2024, is het grootste tot nu toe van de firma en verdrievoudigt bijna haar vorige fondsen, die $22 miljoen bedroegen.

Opvallende investeerders in deze ronde zijn TrueBridge Capital Partners, Haun Ventures en individuele investeerders zoals Marc Andreessen van Andreessen Horowitz.

Focus op investeringen in een vroeg stadium

De nieuw verworven fondsen zullen worden gericht op investeringen in de pre-zaai- en zaaifase, waarmee de strategie van Robot Ventures om innovatieve projecten in hun vroegste stadia te ondersteunen, wordt voortgezet.

De portefeuille van het bedrijf omvat al opmerkelijke projecten zoals EigenLayer, Lido Finance en Flashbots, wat de toewijding aan het ondersteunen van de volgende generatie blockchaintechnologie weerspiegelt.

Herstel van de markt voedt het investeringsmomentum

Deze fondsenwerving komt op een moment dat de crypto venture markt tekenen van herstel vertoont, aangewakkerd door stijgende tokenprijzen en hernieuwde interesse van investeerders. Robot Ventures is van plan om te profiteren van dit momentum door zijn investeringen in vroege stadia te verdubbelen, een strategie die is gebaseerd op de ervaring van de oprichters met het navigeren door meerdere marktcycli.

“We hebben meer kapitaal ingezet in dalende markten, waar waarderingen redelijker zijn,” zei Leshner, waarmee hij de voorzichtige maar optimistische aanpak van het bedrijf benadrukte.

Met $75 miljoen aan vers kapitaal is Robot Ventures goed gepositioneerd om zijn missie van het ondersteunen van baanbrekende blockchain startups voort te zetten en zo de toekomst van de crypto-industrie te helpen vormgeven.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....