‘Ruim 12% van Australiërs investeert in Bitcoin, populairder dan goud’

915 totale weergaven

Een onderzoek onder meer dan 2000 Australische investeerders laat zien dat Bitcoin aan populariteit wint. Het is zelfs populairder dan goud en zilver. De cryptomunt heeft nog wel een lange weg te gaan om aandelen in te halen.

Bitcoin in Australië

De enquête is deze maand gehouden door BTC Markets. Het blijkt dat 12,6% van Australiërs bitcoin of andere cryptovaluta heeft. Van dezelfde groep respondenten bezit maar 12,1% edelmetalen zoals goud en zilver.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aandelenmarkt is echter enorm veel toegankelijker voor de mensen in Down Onder. Het krijgt bij 63,6% van de beleggers de voorkeur. Daarnaast belegt 28,8% in op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s). Vastgoed is ook een populaire investering met 25,8%, terwijl 18,8% zei te hebben geïnvesteerd in “collectibles”. Denk hierbij aan antiek, oldtimers, kunst of dergelijke items.

De interesse bínnen de cryptomarkt is zoals verwacht: Bitcoin is met 83,2% het meest populair, gevolgd door Ethereum (42%) en Ripple (28,5%). Daarnaast heeft 18% van de crypto-investeerders Litecoin en bezit 12% van hen Bitcoin Cash.

Investeren door de pandemie

Uit het onderzoek bleek ook dat bijna een derde van de groep die cryptovaluta heeft, hun eerste investering deed na de marktcrash van maart 2020. Toen de pandemie impact begon te krijgen op de wereld, begon 39% van de respondenten zich te verdiepen in de cryptomarkt, zo blijkt uit een ander onderzoek.

Ondanks dat veel cryptocurrency’s de afgelopen maanden naar recordhoogten stegen, geeft 51% van de investeerders aan dat ze nog niet winst willen pakken. 31% van de groep laat weten dat ze minimaal drie jaar willen hodlen, alvorens ze na willen denken over een eventuele verkoop.

De grootste doelgroep (36,3%)van crypto-lievende Aussies van de enquête was tussen de 25 en 34 jaar oud, gevolgd door die tussen 35 en 44 jaar met 30,1%. Het waren ook vooral mannen (63%) die bitcoin bezitten, en verdiende een op de vier een inkomen van meer dan $100.000 per jaar.

Tegelijkertijd nam het aantal oudere investeerders flink toe, volgens Caroline Bowler, CEO van BTC Markets. Ze vertelt dat het aantal investeerders die ouder is dan 60, is verdubbeld tot 10% van het klantenbestand.

Andere onderzoeken

Gisteren kwam nog in een ander onderzoek naar buiten dat er wereldwijd naar schatting 106 miljoen mensen zijn met bitcoin of andere cryptovaluta.

Volgens de beurs Crypto.com was er in de eerste maand van dit nieuwe kalenderjaar een toename van 15,7% ten opzichte van eind 2020. De prijsstijging brengt Bitcoin in het vizier van een hele groep nieuwe geïnteresseerden, zo blijkt.

Daarnaast bleek in januari al dat uit een enquête van cryptobeurs Gemini dat meer dan 13,5% van de 68 miljoen Britten investeert in bitcoin en/of andere cryptocurrency’s. Volgens een ander onderzoek lag dit percentage in 2019 nog maar rond de 6% van de Britse bevolking.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Australië
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd