Ruim 2,3 miljoen bitcoin adressen ontvangen transacties van beurzen

De wereld van bitcoin staat op zijn kop. De koers van BTC dook onder de grens van $20.000. Op het moment van schrijven is de laagste prijs van vandaag $19.066.

Er wordt niet alleen door handelaren gereageerd op de prijsactie. We zien ook een toename in het aantal opnames van beurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is een open netwerk met een open boekhouding. Bedrijven als Glassnode houden het netwerk in de gaten. In de vorm van grafieken laten ze zien wat er aan de hand is. We bekijken het aantal adressen dat geld ontving van een cryptobeurs.

Bitcoin ontvangen

In de afgelopen 7 dagen ontvingen 2.384.655 bitcoin adressen geld van een beurs. Dat is het hoogste gemiddelde in een jaar tijd. Glassnode bekijkt de bekende adressen van grote beurzen en komt op die manier tot deze statistiek.

De volumes op handelsbeurzen nemen in dollartermen langzaam maar zeker af. Maar er is ook een groep mensen die het heft in eigen handen neemt en bitcoin naar hun eigen adres laat sturen.

Winst

Door de recente koersdalingen staat ook steeds minder bitcoin in het groen. Het aantal UTXO's op winst bereikte het laagste aantal in 21 maanden. 'Slechts' 97 miljoen UTXO's staat nog in het groen in dollartermen.

UTXO staat voor Unspent Transaction Output. Of vertaald: een nog niet uitgegeven output. Een UTXO is een beetje Bitcoin waarvan jij kunt aantonen dat je de baas bent, omdat jij de private key hebt. Het totaal van UTXO’s is de balans die je in een wallet ziet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...