Bitcoin koers stijgt met 5% na daling, meer dan de helft van alle BTC staat 1 jaar stil

De koers van bitcoin (BTC) schommelt al maanden rond dit prijsniveau. De prijs herstelde zich na een kleine dip.

De bitcoin prijs staat momenteel op 18,828.42USD. Dat is -5.69% hoger dan 24 uur geleden. Een korte duik in een aantal interessante statistieken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin vasthouden

Naast de prijs kun je rondom BTC nog tal van andere interessante datapunten vinden. 54,81% van alle bitcoin in omloop staat momenteel stil.

Het feit dat ruim 54% van álle BTC al meer dan een jaar stil staat zegt veel. De koers stond 365 dagen geleden rond $8.820. Dat is een stijging van 550%. Een deel van de stilstaande bitcoin is voor altijd verloren. Hoeveel dat is kunnen we alleen maar naar gissen.

Bitcoin koers stijgt met 5% na daling, meer dan de helft van alle BTC staat 1 jaar stil

Een ander bekend fenomeen in de wereld van cryptocurrency's zijn over-the-counter (OTC) desk. Dit zijn simpelweg partijen waar je aan kunt kloppen om buiten beurzen en brokers om bitcoin te kopen. Interessant voor partijen die bijvoorbeeld een grote investering willen doen en te weinig liquiditeit zien bij bij beurzen.

Het is ook een manier om de markt niet teveel te beïnvloeden. Ook daar zien we iets opmerkelijks: OTC desks hebben steeds minder bitcoin.

Geduld is een schone zaak

Bitcoin kent geen openings- of sluitingstijd. Het netwerk draait 24/7 en dat geldt ook voor de handel. Het is echter vooral een spel van de lange adem in plaats van de dagkoers. Dat geldt in ieder geval voor bitcoiners die uitgaan van sparen en zich niet wagen aan de daghandel.

Veel analisten proberen de toekomst van bitcoin aan de hand van statistieken en grafieken in kaart te brengen. Dat is moeilijk, zeker met een compleet nieuw fenomeen als decentraal digitaal geld.

De anoniemen Nederlander PlanB heeft met zijn stock-to-flow een van de populairste modellen opgetuigd.

Als je gelooft in de toekomst van BTC, dan kun je het 'spelletje' mooi samenvatten: het is een kwestie van volhouden. Wie kan het langs níet verkopen? De weg naar het zijn van dé wereldreservemunt is lang en de strijd is nog lang niet gestreden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...